Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: din iunie 2009 sunt casnica (incetat CM prin demisie); din septembrie sunt insarcinata si urmeaza sa nasc peste 1 luna si jumatate (voi fi co-asigurat pe asigurarea sotului meu, alaturi de copil - dupa nastere). Prin urmare, nu am realizat in aceasta perioada nicio forma de venit!
Intrebarea mea este urmatoarea: in aceste conditii, pot beneficia in vreun fel de stimulentul/indemnizatia minima pentru cresterea copilului (suma minima de 600 ron/luna)?
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Pentru ca lamurirea mea sa fie de 100%,. traduc cu cuvintele mele cele de mai sus:
- am 30 de ani (deci, nu ma incadrez in primele 2 categorii enumerate de dvs.), dar pot beneficia, in orice caz, de calitatea de coasigurat pe asigurarea sotului.
Tot ceea ce trebuie sa facem e sa mearga sotul la Resurse Umane cu copia buletinului meu (urmeaza sa nasc in iunie!!) si sa ceara inregistrarea mea pe asigurarea lui?
Multumesc inca o data.
Buna ziua,
Stau acasa (ca sa nu pronunt cuvantul cu conotatie peiorativa - "casnica") de cateva luni bune (nu in somaj, ci pur si simplu demisia data la ultimul loc de munca) si insarcinata in 22 de saptamani. Zvonistica a circulat pe la urechile mele cum ca ar exista posibilitatea de a ma trece - si eu, inainte de nastere, si copilul, dupa nastere - pe asigurarea sotului, pentru a intra sub auspiciile unei case de asigurari.
Pentru ca nu am nici cea mai vaga aplecare spre domeniul juridic si pentru ca nu stiam carei "instante" sa ma adresez pentru o intrebare de asemenea natura, am preferat sa arunc nelamurirea mea zvonistica pe acest forum, care mi se pare cel mai profesionist din cate am vizitat.
V-as ramane foarte indatorata daca cineva care cunoaste raspunsul mi-ar raspunde cat mai exact si mai pe inteles cu putinta, tinand cont de natura mea umana artistica:D. Merci frumos.