avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... casnica - stimulent/indemnizatie pt cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

casnica - stimulent/indemnizatie pt cresterea copilului?

Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: din iunie 2009 sunt casnica (incetat CM prin demisie); din septembrie sunt insarcinata si urmeaza sa nasc peste 1 luna si jumatate (voi fi co-asigurat pe asigurarea sotului meu, alaturi de copil - dupa nastere). Prin urmare, nu am realizat in aceasta perioada nicio forma de venit!

Intrebarea mea este urmatoarea: in aceste conditii, pot beneficia in vreun fel de stimulentul/indemnizatia minima pentru cresterea copilului (suma minima de 600 ron/luna)?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Ruxandra.
Cel mai recent răspuns: redvelvet , utilizator 20:47, 20 Aprilie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil trebuie sa fi avut venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Dvs. nu indepliniti aceasta conditie, prin urmare nu aveti dreptul la indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate arianamica arianamica Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri in legatura cu urmatoarea situatie:sunt insarcinata si angajata cu contract de 2 luni,ideea ca atunci ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate ContSters127526 ContSters127526 Buna ziua, Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu ... (vezi toată discuția)