avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate

Buna ziua,

Numele meu este Roxana Tololoi si am o nelamurire cu privire la concediul de maternitate. Contractul meu de munca este inregistrat incepand cu data de 15 iunie 2009. Sunt insarcinata in 22 de saptamani, iar data probabila a nasterii este 10 iunie 2010. In aceste conditii beneficiez de concediu de maternitate - 2 ani? Sau trebuie sa nasc dupa data de 15 iunie 2010 pentru a avea 12 luni lucrate consecutiv?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:17, 22 Februarie 2010
Cred ca va incadrati . Ca sa beneficiati de concediu pentru cresterea copilului este necesar sa fi reallizat venituri impozabile 12 luni anterioare nasterii copilului si dvs. ati realizat, chiar daca nu ati lucrat luna iunie 2009 complet .
Buna seara.Lucrez la o firma de cinci luni si as vrea sa stiu daca raman insarcinata,beneficiez de indemnizatie crestere copil?Va multumesc
Veti putea beneficia daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, realizati timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
OUG 148/2005- Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale daca acum sunt in somaj? xib xib Buna ziua, De 3 luni sunt in somaj si as dori sa raman insarcinata. Pot sa inchei un contract pentru asigurari sociale pentru un venit de 1500 ron brut -in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de cresere a copilului cand schimbi locul de munca ghinda_26 ghinda_26 buna ziua . am lucrat la o firma aproape un an de zile, am pleca de acolo cu acordul ambelor parti prin articolul 55 litera b din codul muncii. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)