avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri in legatura cu urmatoarea situatie:sunt insarcinata si angajata cu contract de 2 luni,ideea ca atunci cand o sa nasc nu o sa am 12 luni lucrate,doar 8 luni....iar in urma cu cateva luni (din feb 2014 pana in iulie 2014) am beneficit de somaj,intrebarea este daca am dreptul la concediul post natal si concediul de crestere a copilului si indemnizatia de crestere a copilului?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: arianamica , utilizator 10:47, 14 Noiembrie 2014
Care este data preconizata a nasterii si ce statut ati avut in ultimele 12 luni anterioare acesteia?
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Data preconizata a nasterii este aproximativ 23 iunie,lucrez cu contract de aproape 2 luni.Iar din luna februarie pana in luna iulie am beneficiat de somaj in Spania ,acum am revenit in Romania ,numa-i ce m-am angajat si am ramas insarcinata si nu stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului,sau daca mai exista alta varianta?
Ultima modificare: Joi, 13 Noiembrie 2014
arianamica, utilizator
In speta, perioada eligibila pentru CCC este iulie 2014 - iunie 2015.

Data cand ati inceput activitatea care este ?

La sfarsitul lunii septembrie?
Atunci va raman neacoperite luna iulie si august 2014.

In acest sens, sub riscul unor eventuali sanctionari contraventionale de catre organele abilitate , puteti incheia retroactiv :
- c.i.m. pe durata determinata (iulie - septembrie)
sau
- un contract de prestari servicii (iulie - septembrie) .

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am următoarea problemă! lucrez în învățământ ... Popescu Alina Matia Popescu Alina Matia Buna ziua! Am următoarea problemă! Lucrez în învățământ cu contract de munca pe perioadă determinanta! Sunt însărcinată, iar data estimativă a ... (vezi toată discuția)
Cotizatie individuala csa pentru indemnizatie crestere copil mihaela21sava mihaela21sava Buna ziua, Anul trecut am beneficiat de indemnizatia de somaj din luna Nov pana in Aprilie (2013). In Aprilie m-am intors inapoi la firma pentru o luna dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc Georgiana31 Georgiana31 Bina ziua, Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2015. In februarie 2014 m am intors la servici dupa concediu cresterea primului copil. Pe 1 oct am ... (vezi toată discuția)