Tatal meu nu a lasat testament. Sora vitrega nu a fost infiiata. Am avut nevoie de un certificat de mostenitor de la notariat unde s-a intocmit in felul urmator: 1/4 sotiei, 3/8 la sora mea si 3/8 mie. Este real acest raport?
Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata din pima casatorie. De curand a murit si tatal meu. In urma lui au ramas 2 imobile(case), una in care stateau ei si una care este a mea dar era pe numele lui, o microferma de 35 de hectare cu 30 de vaci si cu utilaje. Mai am o sora si sora "vitrega"(de fapt fata mamei vitrege). A-si dori sa stiu ce drepturi am eu cu sora mea, ce drepturi are sora vitrega si mama vitrega. Daca mama vitrega face un testament o poate modifica ulterior?
Buna ziua. De curand am ramas fara servici si am depus o actiune de reducere a pensiei de intretinere pe care o datoram fostei cuncubine. Mentionez ca pensia datorata era de 400 lei lunar. La ora actuala nu am nici un venit, nici somaj, traiesc din munci ocazionale.Intre timp a murit si tatal meu. Judecatorul a cerut de la primaria locala situatia materiala (lista averii) detinuta atat de mine cat si de tatal meu. Nu s-a inceput procedura de mostenire, nefericirea intamplandu-se de sase saptamani. Ce implicatii are mostenirea lasata de tata in stabilirea pensiei de intretiere pe seama minorului.
Va multumesc.
Buna ziua. A-si dori sa aflu care sunt veniturile care se iau in considerare la stabilire pensiei de intretinere. Lucrez ca sofer, salariul garantat este de cca 730 lei/luna cu bonurile de masa. Peste aceasta suma mai primesc bani de deplasare si diurna, sume care sunt foarte variabile si dupa parerea mea nu pot fii cosiderate ca venit, in schimb instanta a solicitat si aceste sume de la societatea angajatoare. Sa presupunem ca sunt plecat in delegatie, atat in tara cat si in strainatate si vreau sa ma cazez intr-un hotel nu pot sa spun ca platesc doar 75%, pentru ca restul de 25% trebuie sa dau mamei copilului meu. Deci v-asi ruga daca este vreo lege sau articol care se refera la aceste venituri, din care se calculeaza pensia de intretinere. Cu respect.