Buna ziua. De curand am ramas fara servici si am depus o actiune de reducere a pensiei de intretinere pe care o datoram fostei cuncubine. Mentionez ca pensia datorata era de 400 lei lunar. La ora actuala nu am nici un venit, nici somaj, traiesc din munci ocazionale.Intre timp a murit si tatal meu. Judecatorul a cerut de la primaria locala situatia materiala (lista averii) detinuta atat de mine cat si de tatal meu. Nu s-a inceput procedura de mostenire, nefericirea intamplandu-se de sase saptamani. Ce implicatii are mostenirea lasata de tata in stabilirea pensiei de intretiere pe seama minorului.
Va multumesc.
Mostenirea nu are nici o implicatie.
La stabilirea cuantumului pensiei de intretinere se iau in considerare veniturile cu caracter permanent.
In cazul dvs. neavand nici un venit, pensia se stabileste prin raportare la salariul minim pe economie - 670 lei.
la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere se iau in calcul numai veniturile cu caracter permanent; nu am intalnit niciodata in practica ca un judecator sa solicite asa ceva; poate nu ati inteles bine ce informatii au fost solicitate de catre instanta.
Pensia alimentara
dana12345
am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)