avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor

Buna ziua. De curand am ramas fara servici si am depus o actiune de reducere a pensiei de intretinere pe care o datoram fostei cuncubine. Mentionez ca pensia datorata era de 400 lei lunar. La ora actuala nu am nici un venit, nici somaj, traiesc din munci ocazionale.Intre timp a murit si tatal meu. Judecatorul a cerut de la primaria locala situatia materiala (lista averii) detinuta atat de mine cat si de tatal meu. Nu s-a inceput procedura de mostenire, nefericirea intamplandu-se de sase saptamani. Ce implicatii are mostenirea lasata de tata in stabilirea pensiei de intretiere pe seama minorului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: affahrer71 , utilizator 18:10, 1 Martie 2011
Mostenirea nu are nici o implicatie.
La stabilirea cuantumului pensiei de intretinere se iau in considerare veniturile cu caracter permanent.
In cazul dvs. neavand nici un venit, pensia se stabileste prin raportare la salariul minim pe economie - 670 lei.
la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere se iau in calcul numai veniturile cu caracter permanent; nu am intalnit niciodata in practica ca un judecator sa solicite asa ceva; poate nu ati inteles bine ce informatii au fost solicitate de catre instanta.
va va fi stabilita pensia de intretinere la salariul minim pe economie, si vor fi avute in vedere ultimele 6 luni.
Atat averea mea cat si al tatalui meu a fost solicitata de instanta.:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Urgent _salariul net luat in calcul pentru pensie alimentara tonica tonica Deoarece intentionez sa dau in judecata pe tatal copilului meu pentru pensie alimentara asi vrea sa stiu ce venituri intra in calcului salariului net. Sa fiu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)