buna ziua !
as avea si eu o intrebare ..
daca o societate comerciala a dat in somaj un angajat anul trecut (acesta avand 2 ani lucrati in firma ) , iar dupa 4 luni, l-a reangajat ... lucrand inca 8 luni pana in prezent ..il mai poate da din nou in somaj ?! ma intrebam daca pot fi luate in calcul ultimile 4 luni din anul trecut , lucrate ..incat sa se faca 1 an pe adeverinta pt somaj ?
multumesc
Rog pe cine este in masura sa raspunda, as vrea sa stiu daca se poate rezolva doar cu declaratia sorei care a renuntat cum ca nu ar avea nicio pretentie nici dupa ( doamne fereste !) moartea fratelui cu handicap ( nici ea , nici familia ei ) ??
buna din nou !
exista un singur act intocmit de notar ...e putin diferit fata de cum am specificat mai sus ...
actul se numeste " certificat de mostenitor" si este semnat de bunicul , mama si sora ei.
notarul care a intocmit actele ( parerea mea despre el nu pot sa o spun ...ca mi-e jena aici ) nu a gandit ce se intampla cu ceea ce i se cuvine persoanei cu handicap, desi a fost platit sa intocmeasca actul in asa fel incat sa ramana totul persoanei care ingrijeste de acesta ( adica mama mea ) si a specificat asa : partea bunicului este cedata persoanei care ingrijeste de cel cu handicap, in timp ce sora care a cedat partea ei, nu a cedat-o in favoarea cuiva ....
eu deduc de aici ca partea ei ....se imparte intre mama si fratele handicapat !
multumesc din nou celor care imi raspund !
vreau un sfat ...cum sa procedez cat mai simplu si corect ?!
Buna ! Ma confrunt cu o problema destul de ciudata si in speranta ca se gaseste cineva cu un sfat, ma adresez voua !
Acum 15 ani, cand inca bunicul meu era in viata, s-a pus in discutie mostenirea casei. Bunicul detinea jumate din casa ( dupa moartea bunicii mele) iar cealalta jumatate se impartea celor 3 copii . (unul dintre copii e mama mea, care ingrijeste fratele ei cu handicap, cealalta dintre frati fiind cu treaba ei in alta localitate). Inainte de moartea bunicului, a venit un notar acasa pt ca bunicul dorea sa renunte la dreptul lui in favoarea celei care are grija de fiul cu handicap de gradul 1 ( fizic si psihic..si care are nevoie de insotitor). In acel moment, a venit si al treilea copil (sora), care a semnat un act cum ca partea ce ii revine ei o cedeaza mamei mele. ( tot din acelasi motiv ...ca il va ingriji pe fratele cu handicap) . Acum, dupa 15 ani in care mama l-a ingrijit pe fratele ei, a investit in casa pe care o detine aducand-o la pretul poate dublu sau triplu fata de cum era cand a primit-o, eu ma intreb ...ce se intampla cu partea care ii revine acestui frate cu handicap ...si care nu s-a pus niciodata in discutie deoarece s-a presupus ca ii revine tot mamei mele . Va rog , daca poate cineva sa ma lamureasca, v-as fi recunocatoare ! Multumiri oricui raspunde !!