avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Activitate nico03

Activitate nico03

Răspuns la discuția Asigurare masina politie
Sunteti sigur ca baza de date online contine si asigurarile corespunzatoare masinilor respective ?
Răspuns la discuția pensie pentru bolnavii de cancer
Carp Mircea a scris:

Ultima forma de pensionare,este limita de varsta.
Care ar fi avantajul,daca ar trece la pensie de invaliditate ?

Asa-mi trebuie daca am expus problema fara a detalia. Bun, hai sa dezvolt putin:
- socrul meu a fost diagnosticat cu cancer (crunta boala ...) in urma cu 6 luni. El beneficiaza din 1999 de pensie pentru limita de varsta. Azi, in urma unor discutii cu alte persoane a aflat ca ar putea/ar trebui sa beneficieze de ceva pensie pentru aceasta boala. Dar nu stia detalii. Eu, citind pe forum, am vazut si citit prin legi dar sincer, nu am inteles mare lucru. Asta e motivul pentru care am indraznit sa intreb aici, in speranta ca cineva cu experienta in astfel de probleme ma va ajuta cu un sfat.
Intrebarea corecta cred ar fi fost:
- in situatia in care primeste pensie pentru limita de varsta poate primi simultan si alte drepturi banesti avand in vedere ca a fost diagnostic cu cancer ? Daca nu, e clar. Daca da, care ar fi aceastea ?
Multumesc !

Răspuns la discuția pensie pentru bolnavii de cancer
Buna seara. Va rog frumos, imi puteti preciza daca o persoana beneficiaza de pensie pentru limita de varsta si intre timp (de 6 luni) a fost depistat cu cancer, poate beneficia de pensie de invaliditate ?
Va multumesc !
Răspuns la discuția Popriri ANAF
Multumesc frumos. Referitor la problema comunicarii daca are cineva un raspuns, va rog. Multumesc. O seara frumoasa tuturor.
Răspuns la discuția Popriri ANAF
Buna seara. Azi am constatat ca s-au blocat sume in 2 banci, un cont apartinand sotului si un cont apartinand sotiei, sume egale. Unul dintre conturi, al sotiei, este cont unde isi primeste salariu iar in contul sotului se primeste DOAR alocatia de stat pentru copil (42 lei lunar). Am verificat la ambele banci si nu ni s-a spus decat ca ambele popriri sunt infiintate de Administratia Fiscala. Banuim ca sunt impozite datorate pentru cladire si auto. Din cate am inteles, sumele reprezentand alocatia de stat nu pot fi executate; este corect ? Incalca banca in situatia asta, legea ? In ceea ce priveste comunicarea catre debitori a titlurilor executorii, este obligatorie in acest caz ? Intreb si acest lucru deoarece am citit ba ca ar fi obligatorie ba ca nu ar fi ! In cazul de fata nu s-au respectat prevederile art. 44 din Codul de procedura fiscala.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra !