avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare masina politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare masina politie

Buna ziua, recent am fost oprit de un echipaj de politie rutiera si deoarece aveam asigurarea expirata de cateva zile am fost sanctionat contraventional. In timp ce politistul scria procesul verbal am verificat pe internet, de pe smartphone, pe site-ul csa daca masina de la politia rutiera in care se afla echipajul ce m-a oprit este asigurata si am constatat cu stupoare ca acea masina nu are asigurare pe anul in curs. Intrebarea mea este urmatoarea: Cum este posibil ca o masina de politie sa nu aiba asigurare, cine se face vinovat de aceasta si unde pot reclama acest lucru? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 06:34, 12 Iulie 2013
cum este posibil? simplu, MAI nu are fonduri suficiente ptr asigurari.

cine se face vinovat? romanii care nu isi platesc taxele la timp.

unde se poate reclama? la serviciul politiei rutiere din care face parte agentul constatator care v-a amendat. faceti o adresa simpla in care prezentati situatia, va recunoasteti fapta ca ati uitat sa va reinnoiti asigurarea RCA si intrebati comandantul politiei rutiere daca este "moral" ca un agent constatator aflat intr-o masina a politiei rutiere care nu are asigurarea RCA sa aplice amenzi celor care se afla in aceeasi situatie. anexati si o captura cu print screen de pe site-ul csa solicitand totodata sa va prezinte dovada ca masina in cauza avea asigurare RCA valabila. chestia este sa nu va dea o asigurare a altei masini. aveati posibilitatea sa luati placutele cu nr de inmatriculare de la masina politiei dar ati ratat ocazia.
@ cyan


Sunteti sigur ca am acest drept?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
:happy:bineinteles ca nu aveti acest drept dar din moment ce nici masina politiei nu avea asigurare RCA valabila iar politistii au dreptul sa ia placutele cu nr de inmatriculare, de ce nu am avea si noi aceleasi drepturi ca si ei?
dupa ce ati verificat daca masina politiei are asigurare valabila nu i-ati atras atentia asupra acestui fapt si dlui politist? poate s-ar fi simtit putin vinovat si atunci v-ar fi dat un avertisment verbal si v-ar fi sfatuit sa va reinnoiti cat mai repede asigurarea.
sau i-ati atras atentia ca nu asigurare valabila si v-au spus pe un ton arogant ca nu este problema dvs. politia de asigurare a masinii politiei?
acum amenda tot ati luat-o, in locul dvs. as contesta amenda in instanta chiar daca sortii de izbanda sunt mici numai ptr a atrage atentia asupra faptului ca o institutie a statului roman aplica amenzi pentru fapte pe care le incalca ea insasi.
poate nimeriti peste un judecator milos si va transforma amenda in avertisment.
in plus as trimite si politiei rutiere o adresa in sensul descris mai sus si as intreba de ce agentii constatatori amendeaza conducatorii auto ptr fapte pe care tocmai politia le incalca.
atat la plangerea impotriva pv cat si la adresa catre politie puneti si o copie dupa site-ul csa ptr a fi mai convingator solicitand totodata si prezentarea dovezii asigurarii masinii o puteti intemeia pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
cred ca ati inteles ca posibilitatea de a lua placutele de la masina politiei nu este realizabila, daca ati face asa ceva s-ar numi furt.;)
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
cyan, moderator
Sunteti sigur ca baza de date online contine si asigurarile corespunzatoare masinilor respective ?
Asigurarea RCA poate fi facuta pe numar de inmatriculare, sau pe serie de sasiu. Sunt comvins ca dumneavoastra ati verificat pe numar de inmatriculare. La fel de comvins sunt ca respectiva masina (apartinand MAI) avea polita de asigurare pe seria de sasiu.

Alte discuții în legătură

Asigurare rca costelpandele costelpandele buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)
Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)
Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)