avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare rca

buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care nu apucasem sa o inmatriculez .asigurarea pe care tocmai o incheiasem pe numele meu in vederea inmatriculari masini este valabila sau nu, tinand cont ca talonul este pe numele fostului proprietar si asigurarea pe numele meu? va multumesc Costel.
Cel mai recent răspuns: costelpandele , utilizator 17:21, 10 Martie 2011
Din pacate nu este valabila asigurarea daca nu este pe numele proprietarului din talon.
care ar fi motivul fiind facuta pe numarul de sasiu
@albastrel_2

Sunt sigur ca gresiti !!! Atata timp cate ste o polita de asigurare valabila incheiata in baza unor documente greu de crezut in nulitatea acesteia. Cat proveste un exemplu: cumpar un auto de la Basescu si ii expira asigurarea in perioada in care intocmesc documentele pt reinmatriculare...evident ca sunt obligat conform normelor sa intocmesc o polita pe numele meu, inclusiv la Serv. Permise si Inmatric. este obligatorie polita pe numele noului proprietar. In consecinta nu are nimic deaface cu numele din talon cu numele din polita.
Din experienta proprie: talonul pe numele Basescu, polita pe Boc si eu fac accident: totul ok, asiguratorul plateste.

Stimabile ALBASTREL_2...ce profesie aveti?



cu stima
Numele din talon trebuie sa fie acelasi cu numele din asigurare.
Valabila este vechea polita RCA pe numele fostului proprietar(daca mai este in valabilitate)
din pacate nu mai este valabila dar puteti sa-mi dati mai multe detali care este motivul ?

Alte discuții în legătură

Accident in romania- asigurare fãcutã pe un nume divers de proprietar AndronacheIonica AndronacheIonica Buna seara, Ma numesc Andronache Ionică, cetățean roman cu rezidenta în Italia. În noaptea de 11 iunie în Sebeș am fost tamponat în spate ... (vezi toată discuția)
Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)
Asigurare masina politie justinn justinn Buna ziua, recent am fost oprit de un echipaj de politie rutiera si deoarece aveam asigurarea expirata de cateva zile am fost sanctionat contraventional. In ... (vezi toată discuția)