avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Popriri ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Popriri ANAF

Buna ziua,

In contul bancar apare blocare suma poprita ANAF.Cum sa fac inregistrarile contabile?Mentionez ca nu am primit instiintare de la Anaf.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nico03 , utilizator 20:43, 9 August 2012
Conform art. 129 alin. 4 Cod procedura fiscala, masurile asiguratorii (din care face parte poprirea) se iau in baza unei decizii emise de organul fiscal.
Conform normelor de aplicare a acestui articol, pct. 125.7. decizia emisa de organul fiscal prin care s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii se comunica debitorului.
Daca aveti convingerea ca nu vi s-a comunicat, adica nu ati primit nici un plic pe care sa nu il fi ridicat de la posta, puteti formula contestatie la executare pentru neindeplinirea obligatiei de comunicare a deciziei. In principiu organul fiscal isi indeplineste aceasta obligatie ...
Nu comunica Lucian, blocheaza direct conturile. Suni la banca sau Trezorerie si in loc de soldul disponibilitatilor banesti iti comunica ca ai indisponibilizare pe cont.

@carla97
V-ati interesat ce reprezinta aceasta suma?

Vin si eu in completare.Daca ceri la banca o copie dupa poprire,banca iti comunica ca adresa este a lor si nu-ti pot elibera o copie.Zici ca e secret de stat.Normal ca banca are tot interesul sa nu faci plata voluntara in cele 15 zile,ca doar incaseaza comision la sumele poprite.
Nu mai stiu exact,dar stiu ca exista o reglementare care zice ca Anaf are voie sa-ti blocheze conturile chiar daca nu ai primit instiintarea.Chiar pe forum am citit,dar nu gasesc acum.
Cereti fisa platitorului si inregistrati suma poprita in functie de destinatia atribuita de acestia. In acest fel faceti punctaj si asupra soldurilor existente in balanta societatii Dvs. Inregistrarile sunt aceleasi ca la orice obligatie de plata catre bugetul statului.
% = 5121
4423
4311
4312
4313
4314
658.1
s.a.m.d.
Multumesc foarte mult pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Finantele mi-au blocat conturile plsss help calida calida Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)