Conform art. 129 alin. 4 Cod procedura fiscala, masurile asiguratorii (din care face parte poprirea) se iau in baza unei decizii emise de organul fiscal.
Conform normelor de aplicare a acestui articol, pct. 125.7. decizia emisa de organul fiscal prin care s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii se comunica debitorului.
Daca aveti convingerea ca nu vi s-a comunicat, adica nu ati primit nici un plic pe care sa nu il fi ridicat de la posta, puteti formula contestatie la executare pentru neindeplinirea obligatiei de comunicare a deciziei. In principiu organul fiscal isi indeplineste aceasta obligatie ...
Nu comunica Lucian, blocheaza direct conturile. Suni la banca sau Trezorerie si in loc de soldul disponibilitatilor banesti iti comunica ca ai indisponibilizare pe cont.
@carla97
V-ati interesat ce reprezinta aceasta suma?
Vin si eu in completare.Daca ceri la banca o copie dupa poprire,banca iti comunica ca adresa este a lor si nu-ti pot elibera o copie.Zici ca e secret de stat.Normal ca banca are tot interesul sa nu faci plata voluntara in cele 15 zile,ca doar incaseaza comision la sumele poprite.
Nu mai stiu exact,dar stiu ca exista o reglementare care zice ca Anaf are voie sa-ti blocheze conturile chiar daca nu ai primit instiintarea.Chiar pe forum am citit,dar nu gasesc acum.
Cereti fisa platitorului si inregistrati suma poprita in functie de destinatia atribuita de acestia. In acest fel faceti punctaj si asupra soldurilor existente in balanta societatii Dvs. Inregistrarile sunt aceleasi ca la orice obligatie de plata catre bugetul statului.
% = 5121
4423
4311
4312
4313
4314
658.1
s.a.m.d.