avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Popriri ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Popriri ANAF

Buna ziua,

In contul bancar apare blocare suma poprita ANAF.Cum sa fac inregistrarile contabile?Mentionez ca nu am primit instiintare de la Anaf.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nico03 , utilizator 20:43, 9 August 2012
Intradevar, se pot face incurcaturi si la fisc. De aceea, e bine sa faceti un punctaj intre situatia contabila a firmei si fisa platitorului.

Dar gresala poate fi la dvs., inclusiv intr-o declaratie intocmita eronat, de exemplu.
Buna seara. Azi am constatat ca s-au blocat sume in 2 banci, un cont apartinand sotului si un cont apartinand sotiei, sume egale. Unul dintre conturi, al sotiei, este cont unde isi primeste salariu iar in contul sotului se primeste DOAR alocatia de stat pentru copil (42 lei lunar). Am verificat la ambele banci si nu ni s-a spus decat ca ambele popriri sunt infiintate de Administratia Fiscala. Banuim ca sunt impozite datorate pentru cladire si auto. Din cate am inteles, sumele reprezentand alocatia de stat nu pot fi executate; este corect ? Incalca banca in situatia asta, legea ? In ceea ce priveste comunicarea catre debitori a titlurilor executorii, este obligatorie in acest caz ? Intreb si acest lucru deoarece am citit ba ca ar fi obligatorie ba ca nu ar fi ! In cazul de fata nu s-au respectat prevederile art. 44 din Codul de procedura fiscala.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra !
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii
.
De asemenea, nu pot fi executate silit de catre banca nici ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatiile pentru desfacerea contractului individual de munca sau ajutoarele de somaj.


Unui datornic ajuns in situatia de a fi executat silit nu i se pot retine banii de alocatie ai copilului.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc frumos. Referitor la problema comunicarii daca are cineva un raspuns, va rog. Multumesc. O seara frumoasa tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Finantele mi-au blocat conturile plsss help calida calida Am un Cabinet de Psihologie si am am datorii la plata impozitului pe profit. Am doua conturi in banca, unul cu caracter de depozit in care se varsa alocatia ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)