avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate versus

Activitate versus

Bună seara, îmi cer scuze dacă topicul a mai fost discutat, eu nu am găsit prea multe informații și de aceea am deschis acest subiect.

Pe scurt, carnetul de conducere mi-a fost reținut de Poliția Rutieră pe motiv de alcoolemie. În timp ce îmi completa procesul verbal, agentul a constatat că îmi expirase și carnetul cu câteva zile înainte. Carnetul de conducere l-am obținut în România dar l-am preschimbat în Spania. Partea curioasă este că în baza de date a poliției figurez cu drept de conducere pe teritoriul României, iar asta pentru că termenul de valabilitate al permisului obținut este până în 2018.
Chiar și așa, în ciuda cerererii de reținere a carnetului la inspectorat, fiind expirat, au avut obligativitatea să-l trimită în Spania.

Întrebarea este care este procedura de obținere a carnetului, fără să mă duc până acolo ca să-l recuperez? Din ce am studiat problema, legislația spaniolă prevede că la expirarea unui carnet de conducere trebuie un nou examen.

Există vreo formulă priin care să pot primi carnet românesc (în virtutea dreptului de conducere încă valid)? Ce mă sfătuiți?

vă mulțumesc foarte mult
E o nuanta pe care, recunosc, nu m-ar fi dus capu' s-o sesizez.

Eu ma pot conforma si cu o simpla declaratie, daca in baza acesteia mi se asigura continuitatea relatiei cu copilul. Practic nici nu ma intereseaza mai mult. Numele meu nu are vreo semnificatie atat de importanta incat sa-mi doresc sa-l vad dus mai departe...

Imi doresc doar sa fiu prezent in viata fiului meu, independent de restrictiile mamei sau a amenintarilor cu o eventuala casatorie a ei, si automat, atribuirea rolului patern unui alt barbat.

Buna dimineata si dumneavoastra!

Nu ma deranjeaza absolut nici o obligatie legata de copil, nu stiam ce drepturi imi revin. Va multumesc :)
Asa de simplu? Asta imi va recunoaste inclusiv dreptul la vizite, in ciuda opozitiei mamei?
Buna ziua, sunt tatal biologic al unui copil de 1 an si 8 luni, nascut in afara casatoriei, si m-ar interesa sa aflu daca e posibil sa trec copilul si pe numele meu, in conditiile in care mama se opune vehement.

Mentionez ca imi vizitez fiul de mai bine de un an incoace, week end de week end, existand martori care sa confirme acest lucru, iar cu fiul meu am o relatie foarte buna.

Nu am sa intru in motivele refuzului mamei, e o poveste extrem de lunga, cert e ca aduce adesea in discutie posibilitatea ca eu sa nu mai am acces la copil, si nu as vrea pentru nimic in lume sa se intample acest lucru.

Am incercat sa gasesc singur raspuns pe forum, insa m-am pierdut in multimea de topic-uri si de termeni. :hm:

Va multumesc anticipat