avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numelui tatalui pe certificatul de nastere, mama se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numelui tatalui pe certificatul de nastere, mama se opune

Buna ziua, sunt tatal biologic al unui copil de 1 an si 8 luni, nascut in afara casatoriei, si m-ar interesa sa aflu daca e posibil sa trec copilul si pe numele meu, in conditiile in care mama se opune vehement.

Mentionez ca imi vizitez fiul de mai bine de un an incoace, week end de week end, existand martori care sa confirme acest lucru, iar cu fiul meu am o relatie foarte buna.

Nu am sa intru in motivele refuzului mamei, e o poveste extrem de lunga, cert e ca aduce adesea in discutie posibilitatea ca eu sa nu mai am acces la copil, si nu as vrea pentru nimic in lume sa se intample acest lucru.

Am incercat sa gasesc singur raspuns pe forum, insa m-am pierdut in multimea de topic-uri si de termeni. :hm:

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:08, 12 Februarie 2010
deschideti o actiune in recunoasterea paternitatii si chiar daca copilul poarta in continuare numele de familie al mamei, copilul va fi oficial recunoascut ca fiind al dvs.. In acest sens, apelati la serviciile unui avocat din localitatea unde va aflati sa va ajute in demersurile dvs.. o seara placuta
Asa de simplu? Asta imi va recunoaste inclusiv dreptul la vizite, in ciuda opozitiei mamei?
Solicitati si stabilirea unui program de vizitare a minorului.
buna dimineata!
puteti face tot ce v'au sfatuit colegii mai sus, aveti dreptul si puteti castiga acest drept.
iar mama va putea apoi cere dreptul copilului, adica va v'a obliga la platat pensiei alimentare.
n'ar fi o problema, doar doriti binele micutului, nu'i asa? ;)
Buna dimineata si dumneavoastra!

Nu ma deranjeaza absolut nici o obligatie legata de copil, nu stiam ce drepturi imi revin. Va multumesc :)

Alte discuții în legătură

Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Stabilire filatie nume copil, ce inseamna................ rafaels rafaels [b]trebuie prin judecatorie, si ce documente e nevoi, asa mi-sa cerut de la starea civila sa treaca copilul pe nuemle tatalui, acum copilul e pe numele mamei ... (vezi toată discuția)
Dobandirea paternitatii- fara proces pepy24 pepy24 buna seara, am o fetita de 1 an si 3 luni, pe certificatul ei de nastere in dreptul tatalui este liniuta, pe tatal nu l-am actionat in judecata, acum el ... (vezi toată discuția)