avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet (străin) expirat reținut pe motiv de alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet (străin) expirat reținut pe motiv de alcool

Bună seara, îmi cer scuze dacă topicul a mai fost discutat, eu nu am găsit prea multe informații și de aceea am deschis acest subiect.

Pe scurt, carnetul de conducere mi-a fost reținut de Poliția Rutieră pe motiv de alcoolemie. În timp ce îmi completa procesul verbal, agentul a constatat că îmi expirase și carnetul cu câteva zile înainte. Carnetul de conducere l-am obținut în România dar l-am preschimbat în Spania. Partea curioasă este că în baza de date a poliției figurez cu drept de conducere pe teritoriul României, iar asta pentru că termenul de valabilitate al permisului obținut este până în 2018.
Chiar și așa, în ciuda cerererii de reținere a carnetului la inspectorat, fiind expirat, au avut obligativitatea să-l trimită în Spania.

Întrebarea este care este procedura de obținere a carnetului, fără să mă duc până acolo ca să-l recuperez? Din ce am studiat problema, legislația spaniolă prevede că la expirarea unui carnet de conducere trebuie un nou examen.

Există vreo formulă priin care să pot primi carnet românesc (în virtutea dreptului de conducere încă valid)? Ce mă sfătuiți?

vă mulțumesc foarte mult

Alte discuții în legătură

Permis furat/pierdut marius.cosmin marius.cosmin Cum procedez daca am obtinut permisul de conducere in România in anul 2001,in 2011 l-am preschimbat in spania iar in urma cu un an am venit inapoi in romania ... (vezi toată discuția)
Carnet spaniol suspendat in romania genupatogenu genupatogenu am lucrat in Spania si a trebuit sa-mi preschimb permisul romanesc in permis spaniol, dupa vreo trei ani am revenit in Romania si am circulat cu permisul ... (vezi toată discuția)
Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de conducere, romanesc si spaniol cuziamusia cuziamusia In 1990 am obtinut in mod legal-prin examen- permis de conducere romanesc. in 2001 am emigrat in Spania unde legile spaniole (dupa obtinerea statului de ... (vezi toată discuția)