avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligat de legi, din 2002 detin doua permise de conducere, romanesc si spaniol

In 1990 am obtinut in mod legal-prin examen- permis de conducere romanesc. in 2001 am emigrat in Spania unde legile spaniole (dupa obtinerea statului de rezident) m-au obligat sa obtin permis de conducere spaniol (pe atunci permisul romanesc dadea drept de conducere pe teritoriul Spaniei doar pe timp de 3 luni -ca turist). Ca rezident in Spania, cu permis de conducere romanesc, primeam amenzi foarte mari la fiecare control, iar firmele de asigurari spaniole nu-mi asigurau vehiculul. Apoi, datorita faptului ca nu existau acorduri intre Spania si Romania, permisul romanesc nu se putea preschimba cu cel spaniol. M-am vazut obligat sa obtin un permis de conducere spaniol, pe care l-am obtinut in mod legal-prin examen- in 2002.
Deci din 1990 detin in mod legal permisul romanesc, iar din 2002 detin in mod legal permisul de conducere spaniol. In anul 2012 cel spaniol a expirat si l-am renovat pt inca 10 ani, iar cel romanesc va expira in 2014. Voi putea sa-l renovez?
Cel mai recent răspuns: nicodaro , utilizator 22:13, 23 Februarie 2015
Buna ziua,

Poate gasiti raspunsul in urm articol:
[ link extern ]

Si eu am avut 2 permise: 1 roman si 1 oladez, insa a trebuit sa renunt la unul dintre ele.

Cu stima
multumesc, dar nu am gasit raspuns pt acest caz particular-
Codul rutier din Romania nu permite unei persoane sa posede doua permise de conducere nationale (obtinute in tari diferite). Va recomand sa nu-l reinnoiti la data expirarii pentru ca sa intrati in legalitate. Cu permisul de conducere spaniol puteti conduce in Romania. In cazul unei eventuale reveniri definitive in Romania permisul de conducere se poate preschimba in unul romanesc.
ing. Ioan Ciobanu
nu ar fi mai avantajos sa reinoiesc permisul romanesc, pe care il detin din 1990?
Avantajos in ce sens ?
Cand l-ati obtinut pe cel spaniol, trebuia predat cel romanesc. Daca vreti sa aveti permis romanesc, il predati pe cel spaniol.

Alte discuții în legătură

Anulare permis conducere seria...nr... irina_gre irina_gre am obtinut permis de conducere B+C in 1997 prin examen. in 2006 am inmanat permisul de conducere autoritatilor spaniole pt a-l preschimba. imi recunosteau ... (vezi toată discuția)
Permis furat/pierdut marius.cosmin marius.cosmin Cum procedez daca am obtinut permisul de conducere in România in anul 2001,in 2011 l-am preschimbat in spania iar in urma cu un an am venit inapoi in romania ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat in spania mariannedelcu mariannedelcu sal,detin permis de conducere spaniol,mi-a fost suspendat dreptu de a conduce pe 6 luni!!!!!!!!!sunt sofer de tir,am lucrat pana in 2012,februarie,la firma ... (vezi toată discuția)