Va multumesc pentru bunavointa de a- mi raspunde, dar...IMI DORESC SI PAREREA UNUI AVOCAT. Aceasta parere daca ar fi actualizata ( prevederi OG 30/2011) ar fi si mai bine.
Mai am o intrebare : cine / ce functie, consiliul de administatre/ din cadrul autoritatii contractante stabileste daca o activitate este dependenta sau independenta, conform prevederilor legale ??? Ca pe urma apar cei de la ANAF SI POT APAREA ALTE APRECIERI ALE DANSILOR PRIVIND INCADRAREA ACTIVITATII CA DEPENDENTA / INDEPENDENTA. Multumesc si astept cu interes parerile Dvs.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea problema:
Avem un debitor - persoana juridica- de peste 7-8 ani. Pentru recuperarea acestui debit am parcurs pana acum urmatorii pasi : chemarea societatii comerciale in instanta, doua proceduri de executare silita, prin executori judecatoresti din Bucuresti( unde avea punct de lucru) si din Ploiesti ( unde era sediul social). Ambele executari silitite au esuat din motiv ca firma nu are conturi bancare, iar la sediul social declarat la Registrul Comertului NU EXISTA aceasta firma. Intrebarea mea este : Pentru descarcarea evidentelor contabile cu acest debitor, ce pasi ar mai trebui efectuati ? M- ar interesa si raspunsul unui avocat, deoarece am inteles ca ar trebui, ca ultim pas, si cererea de declarare a insolventei firmei respective. Chiar este necesar si acest pas ( alte costuri pentru institutia noastra) ? Multumesc.
Va rog ajutati- ma cu un raspuns referitor la legalitatea incheierii unor contracte de prestari servicii ( cf. Codului civil), pentru munca dependenta si permanenta. Este legal, de exemplu, incheierea unui astfel de contract pentru munca in serviciile resurse umane , contabilitate, securitatea muncii, tamplar, strungar, etc. ( Munca se presteaza la sediul institutiei, cu logistica acesteia; munca se presteaza zilnic, cu plata lunara). Mentionez ca titulari ai contractelor sunt persoane fizice ( nu PFA) si ca aceste contracte sunt incheiate cu o institutie publica. Va multumesc aniticipat