avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PASI PENTRU RECUPERARE DEBITE
Discuție deschisă în Executare silită

PASI PENTRU RECUPERARE DEBITE

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea problema:
Avem un debitor - persoana juridica- de peste 7-8 ani. Pentru recuperarea acestui debit am parcurs pana acum urmatorii pasi : chemarea societatii comerciale in instanta, doua proceduri de executare silita, prin executori judecatoresti din Bucuresti( unde avea punct de lucru) si din Ploiesti ( unde era sediul social). Ambele executari silitite au esuat din motiv ca firma nu are conturi bancare, iar la sediul social declarat la Registrul Comertului NU EXISTA aceasta firma. Intrebarea mea este : Pentru descarcarea evidentelor contabile cu acest debitor, ce pasi ar mai trebui efectuati ? M- ar interesa si raspunsul unui avocat, deoarece am inteles ca ar trebui, ca ultim pas, si cererea de declarare a insolventei firmei respective. Chiar este necesar si acest pas ( alte costuri pentru institutia noastra) ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 15:22, 9 Septembrie 2011
In primul rand recupareti creante nu debite. Debit este ceea ce datorezi. O cerere de insolventa va costa 120 lei, taxa de timbru, dar trebuie sa aveti o creanta peste 45000 lei ca sa va fie admisa cererea.
insolventa v-ar descarca 100%
Merge si cu executarea silita -> la final primit proces verbal de insolvabilitate - lipsa bunuri urmaribile, conturi etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa adonisvigalex adonisvigalex Am un SRL care nu mai are activitate din 01.01.2008.La data inchiderii firmei am trecut in regim derogatoriu,regim ce a fost anulat odata cu aparitia ... (vezi toată discuția)
Proces verbal declarare insolventa aadynna aadynna finantele pot intocmi proces verbal de declarare a starii de insolventa chiar daca obligatiile fiscale restante sunt sub 45.000 lei? (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)