avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Am un SRL care nu mai are activitate din 01.01.2008.La data inchiderii firmei am trecut in regim derogatoriu,regim ce a fost anulat odata cu aparitia impozitului minim.Acum am o creanta de 4.000 lei ca impozit forfetar.Mentionez ca la data de 01.01.2008 in afara de o datorie de 2500 de lei catre asociatul unic toate conturile sunt zero.Acum ANAF-ul ma declara insolvabil si imi trimit o notificare prin care ma declara raspunzator de neplata impozitului confor art.27 lit.c si d. Nu inteleg care a fost reaua mea credinta in neplata lui cat si in necererea insolventei!? Puteam eu cere insolventa tinand cont ca datoria nu depasea 45000 lei(Desi în cazul cererii introductive depusa de debitor nu exista un prag valoric minim al datoriei, asa cum se pretinde cererii creditorului, insolventa trebuie sa se raporteze totusi la datorii importante al caror cuantum se poate orienta dupa exigenta aplicata cererii creditorului) De asemenea mai stiu ca insolventa se refera la lipsa banilor lichizi,ori firma mea nu avea nici active, deci erea insolvabila!
Daca eram obligat sa cer insolventa mai pot sa o cer acum pana nu emit decizia de executare? Cam cat m-ar costa aceasta cerere? Astept un raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: adonisvigalex , utilizator 19:17, 29 Iulie 2012
Puteti formula cererea si acum. Chiar daca se emite decizia de executare, conform art. 36 din legea nr. 85/2006 de la data deschiderii procedurii se suspenda de drept orice actiune judiciara si extrajudiciara sau masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale. In concluzie organul fiscala nu va mai poate executa silit. Atentie insa, conform art. 122 indice 1 Cod procedura fiscala pentru creantele fiscale datorate de contribuabili carora li s-a deschis procedura insolventei, se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere.

Multumesc pentru raspuns! Un pret estimativ al cheltuielilor cu insolventa se cunoaste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi pentru recuperare debite cati m. cati m. Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea problema: Avem un debitor - persoana juridica- de peste 7-8 ani. Pentru recuperarea acestui debit ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventei versus faliment misu76 misu76 Am o creanta ce depaseste 45000 lei.Am incercat pe executare silita,dar toate bunurile sunt cu ipoteca. As vrea ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal declarare insolventa aadynna aadynna finantele pot intocmi proces verbal de declarare a starii de insolventa chiar daca obligatiile fiscale restante sunt sub 45.000 lei? (vezi toată discuția)