avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventii civile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventii civile

Va rog ajutati- ma cu un raspuns referitor la legalitatea incheierii unor contracte de prestari servicii ( cf. Codului civil), pentru munca dependenta si permanenta. Este legal, de exemplu, incheierea unui astfel de contract pentru munca in serviciile resurse umane , contabilitate, securitatea muncii, tamplar, strungar, etc. ( Munca se presteaza la sediul institutiei, cu logistica acesteia; munca se presteaza zilnic, cu plata lunara). Mentionez ca titulari ai contractelor sunt persoane fizice ( nu PFA) si ca aceste contracte sunt incheiate cu o institutie publica. Va multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: cati m. , utilizator 18:51, 14 Septembrie 2011
Ce am vazut din practica si din literatura de specialitate, conventiile civile sunt recomandate a se incheie pentru activitati ocazionale, adica s-a spart o teava, conventie civila, s-a reparat,si gata cu conventia.
Pentru activitati permanente nu se admite asa ceva.
cati m. a scris:

munca se presteaza zilnic, cu plata lunara).

Avand in vedere precizarea dvs ,respectiv activitatea zilnica,nu poate fi incheiata conventie civila care opereaza in cazul activitatilor ocazionale
Va multumesc pentru bunavointa de a- mi raspunde, dar...IMI DORESC SI PAREREA UNUI AVOCAT. Aceasta parere daca ar fi actualizata ( prevederi OG 30/2011) ar fi si mai bine.
Mai am o intrebare : cine / ce functie, consiliul de administatre/ din cadrul autoritatii contractante stabileste daca o activitate este dependenta sau independenta, conform prevederilor legale ??? Ca pe urma apar cei de la ANAF SI POT APAREA ALTE APRECIERI ALE DANSILOR PRIVIND INCADRAREA ACTIVITATII CA DEPENDENTA / INDEPENDENTA. Multumesc si astept cu interes parerile Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii conform codului civil nenciu nenciu As dori sa aflu daca in cadrul asociatiilor de proprietari mai sunt valabile contractele de prestari servicii conform codului civil incheiate intre asociatie ... (vezi toată discuția)
Conventii,(contracte) civile din ianuarie 2018 dumitru suiu dumitru suiu Buna seara . In cadrul unei asociatii de proprietari ,pana in noiembrie 2017 ,pentru lucari ocazionale ( montat o lampa pe casa scarii sau subsol,un colier,o ... (vezi toată discuția)
Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)