avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila

Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:02, 26 Decembrie 2015
Doar pentru lucrarile ocazionale.
Daca se executa o lucrare de desfundare a unei coloane, daca se executa o lucrare de zugravire,vopsire, daca un electrician executa o inlocuirea de intrerupatoare,neoane,becuri, daca se executa o lucrare de gradinarit, etc. toate acestea se pot realiza prin incheierea de conventii civile?
Puteti incheia contract prestari servicii
dar daca se zugraveste o casa de scara de p+4 inclusiv demisol si spatiu de trecere catre fatada opusa , se poate face cu conventie civila ?
Este necesar incheierea de contract prestari servicii
Conventiile civile au disparut ca denumire din Noul Cod civil, iar contractul individual de munca=CIM, este singura varianta prin care un salariat poate lucra pentru un angajator. Totusi, reglementarile legale permit incheierea unui contract de prestari servicii ce poate aduce beneficii pentru ca reduc mult din contributiile platite
Se pot incheia contracte civile de prestari servicii, pentru anumite activitati, in special, cu caracter ocazional si excluzand raportul de subordonare intre prestator si beneficiarul muncii, in temeiul reglementarilor din dreptul civil si nu bazat pe Codul muncii
Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.
In prezent, reglementarea legala a contractelor civile de prestari servicii, cunoscute in practica si sub denumirea de conventii civile, este data de art. 1.851 din Noul Cod Civil, potrivit caruia
contractul de antrepriza este contractul prin care antreprenorul se obliga ca, pe riscul sau, sa execute o anumita lucrare, materiala ori intelectuala, sau sa presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, in schimbul unui pret.

Prestarea unui serviciu, executarea unei anumite lucrari, materiale ori intelectuale se pot realiza de catre o persoana fizica neautorizata in baza art. 1.851 din Noul Cod civil.
O persoana fizica neautorizata va putea sa execute o lucrare materiala ori intelectuala sau sa presteze un serviciu in baza art. 1851 din Codul civil numai cu titlu ocazional.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2015
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii contabile nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, Pot incheia o conventie civila cu un contabil,pentru o luna, pentru semnarea si depunerea bilantului? multumesc, (vezi toată discuția)
Se mai pot incheia ccps in asociatiile de proprietari ? eugarizan eugarizan Asi dori sa stiu daca in Asociatiile de proprietari se mai pot incheia aceste Conventii civile de prestari servicii - CCPS - daca da , va rog enumerati ... (vezi toată discuția)