avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie civila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie civila

Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:02, 26 Decembrie 2015
Nu exista nicio legatura intre conceptul de zilieri si lucrarile cu caracter ocazional la asociatiile de proprietari.

Conceptul de zilier presupune ca o entitate juridica are nevoie pentru o perioada limitata de timp de forta de munca pentru a realiza productia proprie. Dar o alta perioada de timp din an poate sa-si inchida portile, nemaiavand front de lucru (fabricile de conserve in anumite sectoare, firmele de constructii etc. Asa se face ca pentru perioada productiva angajeaza zilieri pe care ii plateste numai pentru perioada lucrata.
Asa am zis si eu ca nu e cazul folosirii zilierilor la asociatiile de proprietari ci pentru lucrarile ocazionale, daca nu sunt folosite firme (societate comerciala sau persoana fizica autoriuzata si similare), pentru persoanele angajate se platesc venituri salariale sau asimilate salariilor si se plateste impozit si contributii sociale identice.

In citatul de mai sus din Codul fiscal scrie:



2.2. În cazul reconsiderării unei activităţi ca activitate dependentă, impozitul pe venit şi contribuţiile sociale obligatorii, stabilite potrivit legii, vor fi recalculate și virate, fiind datorate solidar de către plătitorul şi beneficiarul de venit. În acest caz se aplică regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate în afara funcţiei de bază



In cazul in care nu veti plati asa, in eventualitatea unui control de la A.N.A.F, se vor calcula toate acestea din urma cu majorari (dobanzi si penalitati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii contabile nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, Pot incheia o conventie civila cu un contabil,pentru o luna, pentru semnarea si depunerea bilantului? multumesc, (vezi toată discuția)
Se mai pot incheia ccps in asociatiile de proprietari ? eugarizan eugarizan Asi dori sa stiu daca in Asociatiile de proprietari se mai pot incheia aceste Conventii civile de prestari servicii - CCPS - daca da , va rog enumerati ... (vezi toată discuția)