avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contract prestari servicii contabile
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contract prestari servicii contabile

Buna ziua,

Pot incheia o conventie civila cu un contabil,pentru o luna, pentru semnarea si depunerea bilantului?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:06, 24 Februarie 2015
Pentru incheierea unei conventii civile cu o persoana fizica neautorizata este necesara indeplinirea anumitor conditii astfel cum au statuat, in practica, organele fiscale:
- realizarea activitatii pe baza de conventii civile sa fie cu caracter ocazional, intamplator, conjunctural, si uneori urgent;
- activitatea desfasurata pe baza de conventie civila sa nu fie inscrisa in obiectul de activitate al societatii si nici prevazuta a se realiza prin posturile cuprinse in statul de functii al societatii;
- pentru o activitate desfasurata pe baza de conventie civila nu se poate stabili cu exactitate: timpul de munca (destul de diferit de la un executant la altul), mijloacele de realizare si alte elemente asemanatoare;
- pentru realizarea unei activitati desfasurate pe baza de conventie civila nu se justifica incadrarea de personal cu contract individual de munca sau cu timp partial pe perioada determinata;
- obiectul conventiei civile sa constea intr-un raport juridic de "a da" sau de "a face ceva" pana la un anumit termen, fara a se specifica perioada, timpul de munca;
- conventia nu se poate incheia pentru desfasurarea unei activitati care, in acelasi timp, se desfasoara in societatea respectiva prin incheierea de contracte individuale de munca, indiferent ca acestea sunt cu fractiune de norma sau cu timp integral, pe perioada nedeterminata sau determinata.

In prezent, reglementarea legala a contractelor civile de prestari servicii, cunoscute in practica si sub denumirea de conventii civile, este data de art. 1.851 din Noul Cod Civil, potrivit caruia contractul de antrepriza este contractul prin care antreprenorul se obliga ca, pe riscul sau, sa execute o anumita lucrare, materiala ori intelectuala, sau sa presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, in schimbul unui pret.
[ link extern ]


Se numeste contract de prestari servicii contabile si da, puteti se incheiati si chiar pentru cateva zile cat ii trebuie sa intocmeasca si semneze bilantul si la final va da factura si chitanta. Mergeti la contabilul autorizat membru ceccar ca stie el ce are de intocmit.
Ultima modificare: Duminică, 22 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Va multumesc mult pentru raspunsuri, nu este vorba de incheierea unui contract cu un contabil autorizat, ci cu un economist, absolvent de studii superioare economice. In acest caz, este posibil un contract de prestari servicii contabile?
Multumesc,
Nu pentru ca nu are drept de a va semna bilantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de contract trebuie sa inchei? giuly1969 giuly1969 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ce tip de contract trebuie sa inchei unor persoane fizice sau juridice care desfasoara activitati si operatiuni specifice de ... (vezi toată discuția)
Posibilitate incheiere contract partial gabinemo gabinemo Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Ce fel de contract de munca (sau alta forma de angajare) pot sa inchei cu un SRL, pentru lucru trimestrial. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii sau conventie civila intre o firma si o persoana fizica? oanalarisa oanalarisa Buna seara! AS dori sa intreb in ce conditii se poate incheia un contract de prestari servicii sau conventie civila intre mine si un SRL.Intreb aceste lucru ... (vezi toată discuția)