avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Activitate fuzzy

Activitate fuzzy

Un litigiu pe rol nu inseamna o datorie certa,ori opozitia se poate face numai in cazul existentei unei datorii certe, lichide si exigible, nu? Asa, un proces se poate castiga dar se poate si pierde, deci nu este o datorie certa in baza careia o cerere de opozitie sa se si aprobe. Corectati-ma, va rog daca gresesc.
Puteti detalia, va rog? Raspunsul mi se pare foarte ambiguu. Un articol, ceva concret? Sa mentionam si ca dizolvarea este benevola, nu prin insolventa sau faliment. Si daca credeti ca este asa usor sa lichidezi o firma, inseamna ca n-ati trecut inca printr-o asemenea procedura.
Dragi colegi, intrebarile sunt urmatoarele:
1. daca o firma ce are un litigiu de munca pe rol se lichideaza si se radiaza, mai poate fi trasa la raspundere in vreun fel in respectivul proces?
2. Dar ulterior radierii de la ONRC, administratorul mai poate fi actionat in judecata in vreun fel, poate fi chemat in judecata ca si persoana fizica, fiind reprezentatul a ceva ce nu mai exista?
3. Ce se intampla cu un proces in civil sau in litigii de munca daca una din parti moare ( sau in cazul persoanelor juridice - se lichideaza/radiaza). Mai continua procesul?

Revin tot la problema cu executarea. Daca, sa presupunem prin reducere la absurd, ca datornicul nu are bunuri imobiliare, salariu foarte mic, dar este asociat la o firma, poate fi executata societatea comerciala in numele datoriei asociatului? Exista o lege in acest sens?
Multumesc!
Va multumesc pentru lamuriri! Totusi, stau si ma gandesc ca daca pana la momentul acesta nu am primit nimic de la un executor sunt sanse sa se fi prescris. Se mai percep penalizari, dobanzi, etc de la data obtinerii hotararii si pana in prezent sau pan la data executiei?

Cum functioneaza executia? Ti se opreste un procent din salariu, ti se vand bunurile? Pana unde se poate ajunge?
Am avut o datorie mai veche la C. pentru care m-am judecat direct cu ei, nu cu o firma de recuperari.Asta se intampla in anul 2003-2004. Initial cred ca am pierdut procesul, dar cred ca s-a facut apel (sau cum se cheama) si de atunci nu mai stiu ce s-a intamplat, deoarece am pierdut contactul cu avocatul de atunci si nici nu mai am vreun document. A trecut mult timp si nici nu mai imi aduc aminte multe detalii. Intrebarea este:
Daca am pierdut procesul, sa presupunem, si s-a emis o hotarare irevocabila, in cat timp se face executarea silita? Exista un termen de prescriere a recuperarii datoriei? Se mai percep penalizari sau dobanzi de la momentul procesului si pana acum?
Cum pot afla verdictul procesului daca nu mai stiu date cum ar fi numarul dosarului sau altele?