avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel_1970

Activitate Daniel_1970

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu informatiile solicitate.
Va multumesc,
Daniel
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsul dumneaoastra. In ce lege se regasesc aceste prevederi si care este calea legala de rezolvare a acestei situatii?
Va multumesc,
Daniel
Drumul are o lungime de 150 - 200 metri.
Buna ziua,
Locuiesc cu parintii la casa, proprietate personala a acestora, locuinta construita de parintii mei pe un teren primit de zestre de la parintii mamei.
In prezent accesul se face pe o carare care pe alocuri depaseste latimea de un metru. In rest aceasta este delimitata de garduri si vegetatie care face accesul greu. Nu se poate face accesul cu altceva doar cu piciorul. Mentionez ca acest drum precum si celelalte proprietati fac parte din terenul lasat mostenire de bunici fratilor mamei mele.
Ne este foarte greu sa folosim acest drum atata timp cat nu poate fi accesat cu masina sau cu un atelaj avand in vedere faptul ca cei care detin proprietatile din imediata apropiere a acestui drum sustin ca drumul e proprietatea lor si nu ne lasa sa latim drumul pentru a ne putea folosi locuinta asa cum ar trebui. Suntem nevoiti sa transportam totul pe targa si asa fiind foarte greu dat fiind faptul ca drumul este foarte ingust si ca sa ne fie si mai "usor" au uns si gardul cu vaselina iar cainii ne stropesc si scuipa prin gard.
As avea nevoie de cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari;
1. Exista o lege care reglementeaza accesul la proprietatea privata?
2. Care ar fi aceasta lege?
3. Ce latime minima si maxima ar trebui sa aiba un astfel de drum tinand cont ca este greu accesibi?
4. Cum putem sa obtinem o hotarare judecatoreasca pentru a putea lati acest drum in vederea accesarii lui cu masina si alte atelaje?
5. Ce alte sfaturi ne puteti da pentru a nu ne fi stingherit dreptul la libera circulatie si accesul la proprietatea privata?
Va multumesc,
Daniel
Răspuns la discuția Iesire din asociere
Va multumesc!
Răspuns la discuția Iesire din asociere
Va multumesc pentru raspuns. In cea ce priveste faptul ca nu am cum sa recuperez contributia la constituirea patrimoniului e un lucru clar pe care l-am inteles. Daca se poate inca o intrebare.nPe timpul cat detin functia de secretar in biroul director, aceasta activitate se poate retribui financiar si in ce mod. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Iesire din asociere
Va multumesc!
Dar ma gandeam ca totusi pot recupera acesti bani.
Buna ziua,
In urma cu ceva timp am infiintat o asociatie a grescatorilor de animale impreuna cu alte doua persoane. Pentru acest lucru am contribuit in mod egal cu bani. Doresc sa ma retrag din aceasta asociatie in care detin functia de secretar.
Intrebare: Cum pot sa ma retrag din asociatie astfel incat sa recuperez banii investiti.
Va multumesc,
Daniel_1970
Răspuns la discuția Plata zile munca membrii asociati
Buna seara! Suntem o asociatie a crescatorilor de animale. Asociatia are 29 membrii. In baza contractelor de inchiriere avem obligatia de a curata islazurile pe care le pasc animalele asociatiei. In urma acestei actiuni se primesc niste subventii. Curatarea islazului se face de catre membrii asociatiei. Nu exista activitati economici din care sa rezulte venituri financiare. Plata zilelor prestate se face din subventiile primite de la stat. Revin cu intrebarea daca e corect ca pentru zilele prestate de catre asociati sa nu se retina; impozit, CAS, somaj,,,,etc?
Va multumesc,
Daniel
Buna ziua,
Cum se poate face plata membrilor asociati intr-o asociatie a crescatorilor de animale?
Ce trebuie sa contina statul de plata tinand cont ca membrii asociati nu sunt angajati ai societatii?
Se retine impozit?
Multumesc,
Daniel