avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate mi_2005tu

Activitate mi_2005tu

Multumesc mult pentru informatii!
Sper sa reusesc cu o astfel de procura.
O zi buna!

De multe ori trebuie sa fiu prezent in alt loc decat la OCPI, asta nu inseamna ca nu pot delega pe cineva sa depuna si sa primeasca lamuriri in locul meu. Un exemplu la fel de bun ar fi cazul in care eu raman blocat pentru cateva zile intr-un anumit loc si implicit nu pot ajunge, nu vad un motiv foarte intemeiat de a-mi repinge documentatiile doar pe motiv ca nu sunt eu cel care le depune.
Mai mult chiar, sunt situatii in practica cand o documentatie depusa necesita o completare, daca nu pot ajunge personal nu inseamna ca aceasta trebuie respinsa, in conditiile in care am tot ce este necesar pentru completare dar nu ma pot prezenta personal.
Multumesc pentru raspuns...orice parere este bine venita!
Din cate stiu nu au fost puse nici un fel de clauze, cesiunea s-a realizat la ONRC completand formularele de acolo. Am sa verific actele pe care le-am primit dupa cesiune si revin cu informatii concrete.
Va multumesc pentru informatii!
Buna seara!
De curand am devenit PFA in domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei si am o nelamurire legata de reprezentarea in fata Oficiului de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI).
Vreau sa stiu daca pot face unei alte persoane o procura prin care sa ma reprezinte la OCPI prin care sa aiba dreptul sa ia orice decizie, sa depuna, sa completeze, sa ridice si sa stampileze in locul meu orice documentatie cu atat mai mult cu cat persoana delegata este sora mea si are si este inginer geodez, deci stie foarte bine despre ce este vorba?
Mentionez ca situatia de la OCPI imi este cunoscuta si ca anumiti functionari de-acolo ne-au refuzat acum ceva timp o procura pe motiv ca persoanele fizice autorizate nu pot face procuri si ca procura cu care venisem noi nu este valabila la ei.
Cu ce documente am putea justifica o astfel de procura, ce articole, prevederi legale as putea printa ca sa ii conving, ma gandesc ca imi vor da procura inapoi si imi vor spune ca nu este valabila si ca nu au timp sa-mi explice mie, asa le-as forta oarecum mana.
Mie mi se pare un abuz si nimic mai mult, intrucat exista procura avocatiala prin care cineva te poate reprezenta in instanta de ce nu ar putea depune cineva niste dosare in numele tau?
Ce putem face in cazul in care ne lovim de acelasi raspuns desi este ilegal?
Va rog ajutati-ma cu o idee, sunt la inceput de drum intr-un domeniu in care birocratia si coruptia sunt suverane.
VA multumesc anticipat!
Buna seara!
Am o problema legata de cesiunea de parti sociale si eventuale drepturi ce le-ar putea avea cedentul. Situatia este urmatoarea: am infiintat in 2008 o firma alaturi de inca 2 asociati cu un capital social de 600RON (fiecare asociat cate 200 ron si 33.33% parti sociale), ulterior unul dintre asociati imprumuta firma cu 30.000 ron din care achizitionam un aparat. In iulie 2009 asociatul care imprumuta firma cedeaza partile lui sociale celuilalt asociat al meu, se inregistreaza contractul la ONRC si se emite o hotarare judecatoreasca definitiva.
Intrebarile mele sunt:
1. Mai poate solicita suma cu care a imprumutat firma, respectiv cei 30.000 ron?
2. Avand in vedere ca inainte de a ceda partile sociale, el a lucrat impreuna cu 2 angajati ai firmei timp de vreo 3 luni dar fara sa aduca vreun beneficiu firmei, iar angajatii au fost platitti de noi, creand astfel un prejudiciu de 10.000 ron firmei, am putea cere banii astia in instanta, eventual sa fie scazuti din suma imprumutata?
Va multumesc anticipat!