avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Reprezentarea PFA prin procura in fata institutiilor ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Reprezentarea PFA prin procura in fata institutiilor statului - ANCPI/OCPI

Buna seara!
De curand am devenit PFA in domeniul cadastrului, geodeziei si cartografiei si am o nelamurire legata de reprezentarea in fata Oficiului de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI).
Vreau sa stiu daca pot face unei alte persoane o procura prin care sa ma reprezinte la OCPI prin care sa aiba dreptul sa ia orice decizie, sa depuna, sa completeze, sa ridice si sa stampileze in locul meu orice documentatie cu atat mai mult cu cat persoana delegata este sora mea si are si este inginer geodez, deci stie foarte bine despre ce este vorba?
Mentionez ca situatia de la OCPI imi este cunoscuta si ca anumiti functionari de-acolo ne-au refuzat acum ceva timp o procura pe motiv ca persoanele fizice autorizate nu pot face procuri si ca procura cu care venisem noi nu este valabila la ei.
Cu ce documente am putea justifica o astfel de procura, ce articole, prevederi legale as putea printa ca sa ii conving, ma gandesc ca imi vor da procura inapoi si imi vor spune ca nu este valabila si ca nu au timp sa-mi explice mie, asa le-as forta oarecum mana.
Mie mi se pare un abuz si nimic mai mult, intrucat exista procura avocatiala prin care cineva te poate reprezenta in instanta de ce nu ar putea depune cineva niste dosare in numele tau?
Ce putem face in cazul in care ne lovim de acelasi raspuns desi este ilegal?
Va rog ajutati-ma cu o idee, sunt la inceput de drum intr-un domeniu in care birocratia si coruptia sunt suverane.
VA multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mi_2005tu , utilizator 21:08, 14 Februarie 2010
o parere neavizata: dar de ce nu va duceti chiar dvs, cu atat mai mult impreuna cu sora (cu atat mai mult ca se pricepe asa de bine), daca trebuie sa semnati un formular o sa il semneze sora in locul dvs ? ..poate nu sunteti in tara... cine stie...

de exemplu cum ar putea un notar sa semneze in locul altui notar.. chiar nu inteleg
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
ContSters83715, utilizator
De multe ori trebuie sa fiu prezent in alt loc decat la OCPI, asta nu inseamna ca nu pot delega pe cineva sa depuna si sa primeasca lamuriri in locul meu. Un exemplu la fel de bun ar fi cazul in care eu raman blocat pentru cateva zile intr-un anumit loc si implicit nu pot ajunge, nu vad un motiv foarte intemeiat de a-mi repinge documentatiile doar pe motiv ca nu sunt eu cel care le depune.
Mai mult chiar, sunt situatii in practica cand o documentatie depusa necesita o completare, daca nu pot ajunge personal nu inseamna ca aceasta trebuie respinsa, in conditiile in care am tot ce este necesar pentru completare dar nu ma pot prezenta personal.
Multumesc pentru raspuns...orice parere este bine venita!
pana in prezent dansii au respins varianta aceasta...teoretic aveti dreptate, practic...ar trebui peste tot sa se duca altcineva sa semneze in locul dvs tot, poate chiar si facturile emise pe numele dvs... in locul dvs... mie imi pare ca nu aveti timp sa va dedicati...
Procura sau mandatul are reglementare in art. 1532 si urmatoarele din Codul civil.
Va duceti la notar si ii explicati ce puteri doriti sa-i dati mandatarului dvs. si el va face o procura conforma cu cerintele dvs.
Eu inteleg ca vreti sa imputerniciti pe cineva sa va reprezinte la OCPI pentru depune/ridicare documente.
Dumneavoastra nu puteti da o imputernicire ca la un SRL sa reprezinte cineva societatea, sunteti o PFA si numai in baza unei procuri notariale puteti fi reprezentata
Nicio autoritate nu se poate opune unei procuri , doar daca face dovada ca nu ati fost in deplinatatea facultatilor mintale cand ati dat acea procura.
Multumesc mult pentru informatii!
Sper sa reusesc cu o astfel de procura.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

un avocat,poate reprezenta o persoana plecata instrainatate,intr-un proces de divort? mihai251979 mihai251979 Buna seara! Sotul, sorei mele a inaintat cerere de divort.A primit 2 citatii acasa ,urmatoarea infatisare urmand sa aiba loc in data de 27.02.2012.Sora mea ... (vezi toată discuția)
Divort ionela20111 ionela20111 am avut prima infatisare intr-un proces de divort pe data de 27.10.2010 am un copil de 3 ani si 7 luni,pe care as fi vrut sa il iau cu mine in cipru ,la sora ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)