avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Activitate DanielStancu

Activitate DanielStancu

Am o societate cu obiect de activitate extractia nisipurilor si pietrisurilor - cod CAEN 1421. Pentru functionarea societatii sunt necesare autorizatia de la Apele Romane si Permisul de exploatare de la ANRM. Pana in anul 2009 se elibera mai intai autorizatia de exploatare de catre Apele Romane si Permisul de Exploatare la date diferite. Autorizatia de exploatare de la Apele Romane a fost emisa pentru un an si jumatate in timp ce Permisul de Exploatare este emis pentru un an de zile.
In perioada valabilitatii permisului de exploatare am extras din rau toata cantitatea permisa de autorizatie dar nu am declarat-o datoria faptului ca trebuia sa platesc redeventa miniera aceasta platindu-se la excavare si nu la vanzare si fiind 10% din valoarea maxima de vanzare declarat la Oficiul concurentei pe metru cub. Eu am declarat acesti metrii cubi excavati esalonat pana la terminarea autorizatiei de la Apele Romane pentru ca Apele Romane imi emitea factura in functie de metri cubi declarati. Necunscand legislatia in totalitate nu am tinut o evidenta a stocurilor in contabilitate. Dupa expirarea Permisului de Exploatare am vandut din stoc cantitatea de 10000 mc pe care i-am declarat Apelor Romane in decursul a mai multor luni. Platile catre Apele Romane, ANRM si Bugetul de Stat au fost achitate mereu la datele scadente legale. In urma controlului de la Administratia Financiara Locala ni s-a imputat ca venituri ilicite intreaga valoare a celor 10000 mc vanduti dupa expirarea Permisului fara a se lua in seama faptul ca datoriile la buget si cele catre Apele Romane si ANRM au fost achitate pentru aceste venituri. Problema a fost faptul ca acesti metrii cubi nu apareau in evidenta contabila a firmei. Intreaga cantitate de metri cubi platiti la Apele Romane este exact cantitatea vanduta catre clienti care rezulta din facturile emise. In urma controalelor efectuate de Apele Romane atat cele teritoriale cat si cele locale - nu au fost gasite nereguli - cu ata mai mult cu cat excavari nu au mai fost efectuate dupa expirarea Permisului.
Pentru neglijenta tinerii unei evidente contabile a stocurilor in contabilitate am primit amenda - pe care am castigat-o in instanta datorita neintocmirii corecte a procesului verbal de catre AF.
Se pot considera ca venituri ilicite sumele provenite din vanzarea celor 10000 metri cubi vanduti dupa expirarea Permisului atat timp cat eu am actele referitoare la vanzarea cantitatii ( avize, facturi, chitante si ordine de plata) ? Acest lucru ne-a fost comunicat de catre Judecatorie.
Multumesc anticipat.

Discuție Spatiu blocat
Am un spatiu propietate personala pe care l-am avut inchiriat catre o societate comerciala cu contract de inchiriere inregistrat la unitatea teritoriala pe raza careia domiciliez.Societatea in cauza nu mi-a mai platit chiria de o perioada de timp (6 luni ) motiv pentru care am reziliat contractul la unitatea teritoriala si am blocat accesul in spatiul in cauza.Se mai gasesc in spatiu mijloace fixe si materiale ale respectivei societati comerciale.Am incercat sa ajung la o intelegere cu asociatul unic al respectivei SC dar nu am ajuns la nici un acord.Doresc in acest moment sa eliberez spatiul respectiv pentru al putea reinchiria-el nu produce nimic in acest moment deci pt mine tot o pierdere este- si totodata as vrea sa recuperez suma datorata de SC pentru cele 6 luni chirie din lucrurile pe care le detine in incinta.
Cum pot face ,cele doua lucruri?Multumesc anticipat.