avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Spatiu blocat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Spatiu blocat

Am un spatiu propietate personala pe care l-am avut inchiriat catre o societate comerciala cu contract de inchiriere inregistrat la unitatea teritoriala pe raza careia domiciliez.Societatea in cauza nu mi-a mai platit chiria de o perioada de timp (6 luni ) motiv pentru care am reziliat contractul la unitatea teritoriala si am blocat accesul in spatiul in cauza.Se mai gasesc in spatiu mijloace fixe si materiale ale respectivei societati comerciale.Am incercat sa ajung la o intelegere cu asociatul unic al respectivei SC dar nu am ajuns la nici un acord.Doresc in acest moment sa eliberez spatiul respectiv pentru al putea reinchiria-el nu produce nimic in acest moment deci pt mine tot o pierdere este- si totodata as vrea sa recuperez suma datorata de SC pentru cele 6 luni chirie din lucrurile pe care le detine in incinta.
Cum pot face ,cele doua lucruri?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:02, 15 Februarie 2010
pentru recuperarea chiriei restante il actionati in judecata dupa ce indepliniti in prealabil procedura prevazuta de art. 720 indice 1 c. pr. civila...
nu ati precizat daca bunurile ce le are in spatiul inchiriat de la dvs sunt sub cheie si daca cheia se afla la el sau la dvs... o modalitate ff buna ar fi ca in privinta acesta sa instituiti un drept de retentie in favoarea dvs pana la achitarea chiriei inclusiv pentru lunile in care ati fost privat de posibilitatea sa inchiriati spatiul comercial la alta firma...Cel mai bine e sa va angajati un avocat care sa faca demersurile ca la carte penttru a nu va trezi cu surprize neplacute... multa bafta!
il dai in judecata si obti sentinta pentru chirie si evacuare.
te ducu la executor dupa ce obti sentinta si stabiliti modalitatea de recuperare a chiriei datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu inchiriat unei societati care a lasat facturi neachitate ... Tumpa Tumpa Spatiu inchiriat unei societati care a lasat facturi neachitate de curent si chiria pe 2 luni.A inceput demersuri pt a intra in insolventa,.Ce se va intimpla ... (vezi toată discuția)
Incadrare in termenul de prescriptie deea-lex deea-lex Buna seara!sunt într-o situație delicata si am rugamintea sa ma ajutati .la serviciu am o sentinta civila a tribunalului sectia comerciala din luna Iunie ... (vezi toată discuția)
Privilegiul proprietarului asupra bunurilor mobile ale chiriasului zsigmondkrisztina zsigmondkrisztina Buna ziua,am inchiriat niste bunuri mobile unei societati comercialre care le-a detinut intr-un spatiu pe care il inchiria de la un proprietar..Chiriasul a ... (vezi toată discuția)