avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale venituri ilicite
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

venituri ilicite

Am o societate cu obiect de activitate extractia nisipurilor si pietrisurilor - cod CAEN 1421. Pentru functionarea societatii sunt necesare autorizatia de la Apele Romane si Permisul de exploatare de la ANRM. Pana in anul 2009 se elibera mai intai autorizatia de exploatare de catre Apele Romane si Permisul de Exploatare la date diferite. Autorizatia de exploatare de la Apele Romane a fost emisa pentru un an si jumatate in timp ce Permisul de Exploatare este emis pentru un an de zile.
In perioada valabilitatii permisului de exploatare am extras din rau toata cantitatea permisa de autorizatie dar nu am declarat-o datoria faptului ca trebuia sa platesc redeventa miniera aceasta platindu-se la excavare si nu la vanzare si fiind 10% din valoarea maxima de vanzare declarat la Oficiul concurentei pe metru cub. Eu am declarat acesti metrii cubi excavati esalonat pana la terminarea autorizatiei de la Apele Romane pentru ca Apele Romane imi emitea factura in functie de metri cubi declarati. Necunscand legislatia in totalitate nu am tinut o evidenta a stocurilor in contabilitate. Dupa expirarea Permisului de Exploatare am vandut din stoc cantitatea de 10000 mc pe care i-am declarat Apelor Romane in decursul a mai multor luni. Platile catre Apele Romane, ANRM si Bugetul de Stat au fost achitate mereu la datele scadente legale. In urma controlului de la Administratia Financiara Locala ni s-a imputat ca venituri ilicite intreaga valoare a celor 10000 mc vanduti dupa expirarea Permisului fara a se lua in seama faptul ca datoriile la buget si cele catre Apele Romane si ANRM au fost achitate pentru aceste venituri. Problema a fost faptul ca acesti metrii cubi nu apareau in evidenta contabila a firmei. Intreaga cantitate de metri cubi platiti la Apele Romane este exact cantitatea vanduta catre clienti care rezulta din facturile emise. In urma controalelor efectuate de Apele Romane atat cele teritoriale cat si cele locale - nu au fost gasite nereguli - cu ata mai mult cu cat excavari nu au mai fost efectuate dupa expirarea Permisului.
Pentru neglijenta tinerii unei evidente contabile a stocurilor in contabilitate am primit amenda - pe care am castigat-o in instanta datorita neintocmirii corecte a procesului verbal de catre AF.
Se pot considera ca venituri ilicite sumele provenite din vanzarea celor 10000 metri cubi vanduti dupa expirarea Permisului atat timp cat eu am actele referitoare la vanzarea cantitatii ( avize, facturi, chitante si ordine de plata) ? Acest lucru ne-a fost comunicat de catre Judecatorie.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Taxa excavare si foraj iuliasam iuliasam Unul din clientii mei investeste in amenajarea unor lacuri piscicole - “Infiintare pastravarie”, obtinand pentru constructia lor toate ... (vezi toată discuția)
Cine ma ajuta? ContSters189595 ContSters189595 va rog frumos, sa ma ajute cineva cum sa repartizez aceasta factura raja? perioada consum 28. 11 .2010----27. 12 2010 data factura 30.12.2010---- ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este legal ca adunarea generală sa impună câți ... Terouma Terouma Buna ziua, Este legal ca adunarea generală sa impună câți metri cubi de apa poate sa utilizeze o persoana intr-o luna? Si in funcție de acești metri ... (vezi toată discuția)