avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters128911

Activitate ContSters128911

magdutza2010 a scris:

"Obliga paratul la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului xxx,in cuantum de 200 ron,reprezentand 1/4 din salariul net al acestuia,de la pronuntarea hotararii si pana la majoratul acestuia"-asta scrie in hotarare.Deci trebuie sa platesc de cand a inaintat actiunea de divort sau de cand s-a dat hotararea?
Eu de Craciun am trimis mamei 50 ron ca sa cumpere cadou copilului si am chitanta de la posta.Ma ajuta cu ceva?

X-(Aceasta specificare am facut-o eu user miky.pop,doar ca folosind un computer de la un internet caffe,se pare ca userul magdutza2010 a folosit acelasi PC si nu a dat logout
Salutare!
Am o problema:nu am platit pensia alimentara,iar fosta m-a dat in judecataX-(
Situatia ar fi urmatoarea:fosta sotie a bagat divort pe la jumatatea lui august 2009.Am fost de acord cu divortul (am o alta relatie de 2 ani) si cu incredintarea copilului.Pe 8 decembrie 2009 sentinta a devenit definitiva si irevocabila,tre sai dau pensie de 200 ron si am dreptul la vizita.De cand a bagat divort nu i-am dat nici un ban,stiind ca are bani economisiti (a lucrat in strainatate).Zilele trecute m-a anuntat ca m-a dat in judecata pt neplata pensiei si pt decaderea din drepturile parintestiX-(.Ea imi spunea ca tre sai dau pensia de cand a bagat actiunea de divort,dar cineva imi spunea ca legea spune ca pensia se plateste doar de cand sentinta a devenit definitiva si irevocabila #-o
Intrebarile mele ar fi::-/
-ce risc in situatia de fata?
-de cand trebuie sa platesc pensie?
-ce pot face impotriva ei pt ca a plecat cu copilul in italia fara sa ma intrebe?
Va multumesc!