Multumesc de raspuns. Revin cu intrebarea pentru alte zile, pauza de miercuri dimineata de la ora 7 dimineata pana vineri dimineata la ora 7, in situatia in care se lucreaza in weekend, acea pauza se poate considera repaus saptamanal?
Buna seara. Se poate considera repaus saptamanal pauza de 48 de ore de sambata de la 7 dimineata pana luni la 7 dimineata? Ma refer la un program de lucru 12/24 cu 12/48 ore?
Am efectuat o plata intr-un cont bancar a altei firme , am incercat recuperarea sumei pe cale amiabila si nu am reusit .
Fapt pentru care am intocmit somatii de plata , invitatie la reconciliere si tot nu am primit banii inapoi . Am actionat firma in judecata . Pentru primul termen mi-a fost ceruta calcularea de penalitati pentru neplata cu toate ca banii in discutie nu fac obiectul nici unui contract .
Va rog sa imi spuneti in baza carei reglementari pot calcula aceste penalitati .
am rugamintea de a ma lamuri si pe mine intr-o problema .
Am un contract de management Fees cu o firma din Franta , aceasta mi-a emis factura si o factura pentru cheltuielile de deplasare facute de dansii- in decembrie 2010.
Intrebarea mea ar fii :
Se retine impozit pe nerezidenti din aceste facturi ( daca le platesc in 2011)?
Facturile de motorina trebuie inregistrate in conul de combustibil pe care il veti descarca in functie de foile de parcurs ( consumul inscris in acestea )intocmite .
Din expunerea dvs. inteleg ca societatea are in patrimoniu mijloace de transport .
Tva-ul este deductibil atunci pentru ca deserveste activitatea firmei .
Da sunteti obiligat sa platiti cas si somaj pentru veniturile nete pe care le aveti incepana cu 01.07.2010. De asemenea este necesara depunerea de declaratii .
Ex. asa cum am facut eu :
Venit brut in luna iulie 600 lei - cheltuieli 200 lei = venit net 400 lei
cas: 400 *10,5%
somaj 400 *0,5%
pai pentru ca v-ati incris la masa credala trebuia sa constituiti provizion pentru valoarea ce trebuia s-a o recuperatii .Daca ati facut-o stornati inregistrarea numai dupa ce aveti un certificat de irecuperabilitate si inregistrati pierderea pe contul Pierderi dein creante .
Pentru deductibilitate depinde cum ati lucrat -adica aveti provizion constituit -daca da atunci folositi exact cu a fost constuit aceta dar pt cheltuiala .
Daca nu aveti provizion si aveti certificatul respetiv puteti deduce cheltuiala.