avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate m_andrei

Activitate m_andrei

Buna seara,

As avea o curiozitate referitoare la regimul facturilor proforme. Am primit recent o factura proforma de la un furnizor de servicii telecom pentru, citez, "Costuri incetare contract inainte de expirarea perioadei initiale" si numarul de telefon.

Din ce stiu factura proforma nu are valoare contabila si nu obliga la plata. O pot refuza la plata? Ei ma pot obliga sa o platesc?

Proforma au emis-o in urma portarii unui abonament ce mai avea cateva luni pana la expirare (2 ani). In contract se mentioneaza o taxa de 10 euro pentru fiecare luna ramasa desi abonamentul era mult mai mare.

Deci as putea face uitata aceasta proforma ?
In primul rand Hristos a inviat!
As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea.
Datele problemei ar fi urmatoarele:
Este casatorita de 4 ani si are o fetita in varsta de 3 ani. Casa in care locuieste este pe numele sotului din'aintea casatoriei dar impreuna au modernizat si extins casa de la 3 camere inainte de casatorie la 7 camere in prezent, au achizitionat mobila, aparatura electrocasnica si un automobil. Toate acestea se pot dovedi prin actele cu care s-a contractat un imprumut la care sora mea este codebitor. Casa a fost cumparata din banii obtinuti din vanzarea apartamentului socrilor surorii mele, acestia locuind in prezent in aceeasi casa. In prezent sora mea nu lucreaza fiind in somaj pana in luna mai. Din cauza agresiunilor verbale cat si fizice din partea socrului, aceasta nu mai poate locui acolo si intentioneaza sa divorteze.
Am dori sa stim, in urma partajului ce drepturi materiale i se cuvin si in principal daca exista riscul de a pierde tutela copilului in favoarea sotului(el fiind angajat ca pompier iar ea neavand venituri).
Am dori sa stim deasemeni daca exista repercursiuni asupra carierei sotului datorita unui eventual proces.
Va multumim anticipat!
Salut,

Eu lucrez ca programator web si am in portofoliu cateva site-uri pe care le si administrez. Ma intereseaza daca este ok un PFA pentru a emite factura pentru banii incasati pe publicitatea pe acele site-uri sau eventual pentru servicii web prestate (optimizari site-uri, creare continut, programare, etc).
As vrea sa stiu si ce impozit si ce alte taxe catre stat trebuie sa dau?
Se pot scade de la impozit cheltuielile (gen achizitii laptop, software, leasing masina, etc) ?
Vreau sa stiu daca trebuie sa platesc TVA ca PFA, eu prestand servicii pentru care in general nu exista cost de productie?

Multumesc anticipat.