Situatia este urmatoarea :
Suntem 2 surori cand a murit tata sa facut sucesiunea la notariat si eu si sora mea am renuntat la partea noastra in favoarea mamei .Acum a murit si mama , intrebarea mea este daca acum intra la sucesiune si copii nostri sau doar noi doua.
Va multumesc.
In Conditiile Generale atasat la contractul de credit se spune :
" Banca poate cesiona unui tert drepturile si obligatiile sale din prezentul contract"
Asta este singura referire la cesiune prin care eu inteleg ca cel care a cumparat creanta se obliga sa respecte contractul (graficul de rambursare)
Cat despre acordul partiilor nici vorba nu mi-sa cerut acest lucru.
daca esti cu ratele la zi cu o intarziere de 15 zile la rata scadenta se poate cesiunea creditul (creanta) ?
au voie ?
este reglementat acest lucru?
multumesc.
am semnat un contract cu o banca cu care acum am probleme din cauza dobanzi marite peste noapte, cerand explicati mi-sa spus ca asa scrie in contract
Citiind contractul mai bine am observat ca absolut tot contractul este esit din pagina in partea dreapta mai ales la capitolul dobazii ex. "dobanda este cea de la punctul 5 si......" lipsa
este valabil acel contract ?
este normal ca banca sa-mi majoreze cuantumul ratei? Mie sa-mi solicite o suma mai mare iar la biroul de credite sa nu modifice cuantumul ratei. Mai mult decat atat au raportat la biroul de credite sume cu mult mai mici decat ceea ce eu am platit in mod real. Acest lucru il pot dovedi cu chitante.
se poate asa ceva?
exista vreo procedura prin care ei asa trebuie sa raporteze, sume mai mici?
iar daca majoreaza rata nu au obligatia sa o raporteze si la biroul de credit in mod real daca tot imi mareste rata?
e legal ceea ce fac ei?
cu firma de recuperare creante nu am semnat nimic dar povestea este un pic mai lunga
creditul sa semnat pe o perioada de 10 ani cu o rata initiala de 450 ron conform graficului, eu (sotia ) am depus in fiecare luna 500 ron chiar 600 ron in contul banci dupa vreo 12 luni nu am sarit o rata si am platit partial 2 rate neavand mai mult crezand ca rata poate fi acoperita din surplusul pe care lam platit in primele 12 luni,la jumatatea luni noiembrie sotia a primit un telefon de la o fira de recuperare creante instintandune ca avem o restanta de 1500 ron , spund ca rata a crescut la 600 ron si de aici aceasta suma, mentionez ca nu ne-a instintat nimeni nici in scris sau verbal de acest lucru .
Sotia a sunat la banca (bcr - despre aceasta banca este vorba) si a cerut lamuriri, bine inteles ca nu lea primit ca atare am platit pe 15.12.2009 suma de 1800 ron ca intotdeauna am depus cu 300 ron mai mult "bune si frumoase"
Pe data de 11.01.2010 ne-am prezentat din nou la banca sa depunem rata urmatoare la care ni sa spus de la ghiseu sa platim doar 465 ron deoarece mai avem bani in cont ramasi de luna trecuta
Pe data de 12.02.2010 ca de fiecare data am incercat sa platim din nou da ni sa spus ca creditul a fost vandut catre kruk fara alte explicati
Va rog sa- mi spune-ti daca pote sa-mi fie executata silit casa pentru o restanta la un credit de nevoi personale fara garantii sau giranti al sotiei mele mentionez faptul ca apartamentul a fost cumparat de mine inainte de casatorie
va multumesc