avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesiunea de creanta in ce conditii se face
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesiunea de creanta in ce conditii se face

daca esti cu ratele la zi cu o intarziere de 15 zile la rata scadenta se poate cesiunea creditul (creanta) ?
au voie ?
este reglementat acest lucru?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters104800 , utilizator 09:07, 22 Martie 2010
E posibila , insa trebuie sa fie in acord cu clauzele contractuale (cautati dumneavoastra in actul pe care il detineti in ce conditii poate fi cesionata creanta).
in principiu creditul poate fi cesionat fara lnici o legatura cu respectarea obligatiilor Imprumutatului conform contractului de credit.
Sunt de acord cu antevorbitorii , insa trebuie specificat ca e nevoie nu numai sa existe in contractul pe care il aveti incheiat o asemenea clauza , ci si de acordul partilor . Ori dvs. avand rate restante , ma indoiesc ca "vanzatorul" va fi de acord .
In Conditiile Generale atasat la contractul de credit se spune :
" Banca poate cesiona unui tert drepturile si obligatiile sale din prezentul contract"
Asta este singura referire la cesiune prin care eu inteleg ca cel care a cumparat creanta se obliga sa respecte contractul (graficul de rambursare)
Cat despre acordul partiilor nici vorba nu mi-sa cerut acest lucru.
din informatiile furnizate, banca poate cesiona oricand considera necesar creanta dvs., pentru valabilitate cesiunii nefiind necesar acordul dvs. expres.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Bancile vand creante la firme de recuperare viorica pirleteanu viorica pirleteanu buna ziua,as vrea sa ma ajutati cu un sfat bun.Am doua credite unul ipotecar si celalalt de nevoi personale.Nu am mai platit creditul de nevoi personale in ... (vezi toată discuția)