avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bancile vand creante la firme de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bancile vand creante la firme de recuperare

buna ziua,as vrea sa ma ajutati cu un sfat bun.Am doua credite unul ipotecar si celalalt de nevoi personale.Nu am mai platit creditul de nevoi personale in perioada iunie 2009-noiembrie 2009,cand am inceput sa pot plati.Rata era de 500 ron pe luna.din nov 2009 am inceput sa platesc 400 ron,dec 2009, 700ron,ian2010,400 ron.creditul ipotecar l-am platit in fiecare luna,doar ca nu am mai putut plati pe 15 ale lunii,ci pe 28,29 ale lunii,dar in aceeasi luna.Banca m-a vandut in dec 2009 la firma de recuperare cu ambele credite.NU INTELEG DE CE?.mentionez ca eu am fost la banca in acest interval de cateva luni mereuca sa pot face ceva sa platesc,o reesalonare ceva,nici macar nu m-au bagat in seama.dar nici nu pot demonstra ca am fost la ei.firma de recuperare ma obliga sa semnez o cerere prin care ma oblig sa platesc rate 11 luni iar in a 12 luna sa achit toata suma.nu pot face acest lucru ptr ca eu nu pot avea toata suma intr-un an nici daca as vinde ap.DE CE AM FOST VANDUTA CU AMBELE CREDITE?nu inteleg,ma depaseste aceasta chestie,ptr ca ipotecarul a fost la zi,ce sa fac cu firma de recuperare? in concluzie ce sfaturi imi puteti da ca specialisti.am inteles ca in parlament se vorbeste despre legea 601/2009,insolventa persoanelor fizice.stiti ceva,a trecut de parlament?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 09:32, 10 Februarie 2010
legea insoventei pers. fizice nu va fi prea curand aprobata.

Cat priveste cesionarea ambelor credite, desi cel imobiliar sau ipotecar, cum spuneti, era cu plata ratelor la zi, aveti urmatoarele posibilitati:
1. sa sesizati banca si sa cereti un extras de cont pentru creditul imobiliar ( pentru a vedea daca rata era platita sau nu la fiecare scadenta lunara). Daca era platita integral, atunci va trebui sa formulati o plangere la OPC, la Autoritatea bancara, pentru a se anula acel contract de cesiune, incheiat fara just temei si sa puteti plati in continuare ratele asa cum au fost stabilite prin graficul de rambursare, sa dvs. sa va puteti pastra casa;
2. Cat priveste cel de-al doilea credit, la care recunoasteti ca platite erau restante, va trebui sa verificati in ccontract daca exista clauza de exigibilitate, care da dreptul bancii sau cesionarului sa pretinda si sa execute silita intreaga diferenta de credit neachitata de debitor. pe asta nu il mai puteti salva si trebuie sa negociati cu firma de recuperare, care are metode mult mai stresante si insistente, comparativ cu banca.:(
Destul de complicata situatia

1 clar daca sunteti cu ratele la zi la cel ipotecar nu aveau voe sa cesioneze creanta ( atentie nu se cesioneaza contracte de credit in derulare ci doar cele scadente anticipat pt neplata) Faceti neaparat plangere la ANPC + notificare scrisa la banca ( evident posta recomandata) prinn care cereti explicati+ situatia la zi a contului dvs, daca si numai daca nu ati inregistrat intarzieri si la acel credit faceti imediat actiune in instanta ( va recomand cu tarie in cazul acestei actiuni sa va angajati avocat )

2 in cazul celuilalt credit situatia e simpla si cam asta e situatia
nu ati platit > creditul a fost declarat scadent anticipat > din client ati devenit debitor> creditul din contract in derulare a devenit creanta lichida si exigibila> creanta a fost cesionata> urmeaza executarea silita a creantei cesionate ( in varianta in care nu cadeti la intelegere)

succes
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)
Prescriere datorie nelutza nelutza Am 2 credite de nevoi personale luate in 2007 .Unul in valoare de 4500de ron si altul de 7000 de ron .Pana in 2010 am platit la unul dintre el ramanand doar ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)