avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate a&a

Activitate a&a

Multumesc tare mult!
Pentru angajatii cu functii de conducere din unitatea unde lucrez, s-a hotarat sa li se acorde lunar o anumita suma de bani pentru imbracaminte. Toti sunt incadrati cu contracte individuale de munca.
Exista o limita maxima care poate fi acordata si unde pot mentiona acest lucru: in Contractul Colectiv de Munca, in Regulamenul Intern?

Multumesc tare mult!
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu intocmirea unei fise de post pentru sef statie spalare vagoane.
Multumesc.
Răspuns la discuția zilier: vechime in munca
multumesc!
La societatea la care lucrez il angajam cu contract indivudual de munca pe durata determinata. Eu nu stiam cum sa-i calculez vechimea.
Am inteles cum trebuie sa procedez.
Va multumesc tare mult!
Problema mea este ca, acestui salariat trebuie sa-i acord numar de zile de concediu de odihna in functie de vecimea in munca. Ori eu nu stiu cum sa-i calculez acest lucru.

Pe adeverinta lui scrie ca s-a retinut si virat contributia pt pensia suplimentara si CAS.

Multumesc!
Va multumesc pentru raspuns.
Sarbatori cu bine!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un angajat care a lucrat anterior ca zilier la o alta societate.A adus adeverinta de zilier pentru perioada 2001 - 2014 .
In anii respectivi uneori a lucrat toate lunile din an, alteori doar cateva luni. De asemenea, zilele lucrate din lunile respective difera de la o luna la alta: 19zile din luna, 20 zile, 30 zile etc.
Nu stiu cum se calculeaza vechime in munca pentru zilieri.
Va rog, ma puteti lamuri?
Multumesc!
Răspuns la discuția Adeverinta gr. II
Din suflet va multumesc!
Multumesc!
Răspuns la discuția Adeverinta gr. II
Va multumesc tare mult!

Maistrul respectiv este in posesia unei adeverinte emise, cum am spus anterior, in 2001 cu grupa a II-a in procent de 75%. Imi cere ca macar aceea sa o rescriu in formatul agreat la acest moment de Casa de Pensii. Eu am refuzat motivand ca nu am o baza legala nici macar pt cei 75% pentru a-i emite acea adeverinta cu semnatura mea.
Am procedat corect?
Multumesc.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea problema (imi cer scuze dar nu pot sa scriu mai succint decat atat):
un fost angajat a fost incadrat ca maistru la o sectie. Pentru categoria de personal din cadrul sectiei, cu denumirea exacta a meseriei din cadrul ei, am decizie de CA emisa pe baza unei adrese MMPS cum ca beneficiaza de grupa a II-a de munca in procent de 100%. Despre maistru nu exista nicio mentiune la nivel de unitate.
Domnul maistru, fost angajat, reclama faptul ca trebuie sa-i eliberez adeverinta cu grupa de munca in procent de 100%. El este in posesia unei adeverinte emise in 2001 cu incadrarea in grupa a II-a de munca in procent de 75%.
Eu consider ca, neavand nicio decizie la nivel de unitate despre acordarea grupei de munca maistrului de la sectia respectiva, nu am cum sa-i eliberez adeverinta de grupa. Corect?
Multumesc.