avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zilier: vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zilier: vechime in munca

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un angajat care a lucrat anterior ca zilier la o alta societate.A adus adeverinta de zilier pentru perioada 2001 - 2014 .
In anii respectivi uneori a lucrat toate lunile din an, alteori doar cateva luni. De asemenea, zilele lucrate din lunile respective difera de la o luna la alta: 19zile din luna, 20 zile, 30 zile etc.
Nu stiu cum se calculeaza vechime in munca pentru zilieri.
Va rog, ma puteti lamuri?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: eagle_free , utilizator 15:14, 21 Mai 2015
Perioada lucrată ca zilier nu este considerată vechime în muncă sau perioadă asigurată din punctul de vedere al prestaţiilor sociale.
(Activitatea desfăşurată de zilier nu îi conferă acestuia calitatea de asigurat în sistemul public de pensii, sistemul asigurărilor sociale pentru şomaj şi nici în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Acesta va putea încheia, opţional, o asigurare de sănătate şi/sau de pensie.)
Va multumesc pentru raspuns.
Sarbatori cu bine!
Problema mea este ca, acestui salariat trebuie sa-i acord numar de zile de concediu de odihna in functie de vecimea in munca. Ori eu nu stiu cum sa-i calculez acest lucru.

Pe adeverinta lui scrie ca s-a retinut si virat contributia pt pensia suplimentara si CAS.

Multumesc!
Nu are nicio valoare juridica pentru stabilirea vechimii in munca o adeverita emisa pentru perioada in care s-a lucrat ca zilier.

Un zilier nu poate avea CO.
multumesc!
La societatea la care lucrez il angajam cu contract indivudual de munca pe durata determinata. Eu nu stiam cum sa-i calculez vechimea.
Am inteles cum trebuie sa procedez.
Va multumesc tare mult!

Alte discuții în legătură

Lamuriri vechime vasile88 vasile88 Am lucrat ca profesor mai multi ani. La un moment dat am avut intrerupere in activitate: 1 luna de zile. Apoi m-am angajat cu jumatate de norma(timp ... (vezi toată discuția)
Ccc = vechime in munca? lupan2maria lupan2maria am si eu o nelamurire si sper sa ma ajute cineva, vreau sa stiu daca cei 2 ani de crestere copil intra la vechimea in munca? va multumesc frumos (vezi toată discuția)
La pensionare, la 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă ... Dapix Dapix La 2 ore lucrate pe zi, cum se calculează vechimea în muncă la pensie`? De exemplu la 4 ani lucrați cu 2 ore pe zi, se consideră 1 ani vechime în ... (vezi toată discuția)