Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un angajat care a lucrat anterior ca zilier la o alta societate.A adus adeverinta de zilier pentru perioada 2001 - 2014 .
In anii respectivi uneori a lucrat toate lunile din an, alteori doar cateva luni. De asemenea, zilele lucrate din lunile respective difera de la o luna la alta: 19zile din luna, 20 zile, 30 zile etc.
Nu stiu cum se calculeaza vechime in munca pentru zilieri.
Va rog, ma puteti lamuri?
Multumesc!
perioadele de zilier de pana in 2011 se valorifica si constituie stagii de cotizare. stiu ca la casa de pensii se calculeaza vechimea de zilier din timpul comunismului.
daca o persoana are aproximativ stagiul minim de cotizare impreuna cu aceste perioade, de ce se adauga ca stagiu de cotizare in decizia de pensie?
stiu ca, casa de pensii calculeaza aceste perioade, dar nu stiu metodologia de calcul. cunoaste cineva aceasta metodologie?
spre exemplu, mama mea are multe asemenea, perioade si trebuie sa iasa la pensie in iunie anul asta.
de exemplu lunile respective sunt exprimate numar de zile lucratoare neregulate de la o luna la alta.
As dori sa imi spuna cineva care sunt formulele de calcul pentru stabilirea vechimii in cazul acestor perioade lucratoare:
spre exemplu in anul 1971 mama mea are urmatoarele zile lucratoare:
- aprilie - 20 zile
- mai - 23 zile
- iunie- 20 zile
- iulie- 20 zile
- august- 22 zile
- septembrie- 20 zile
- octombrie- 19 zile
- noiembrie- 18 zile
-decembrie - 18 zile
Cum se calculeza vechimea, se aduna, se face media aritmetica si se rotunjeste perioaqda cu stagiul de cotizare de zilier de pana in anul 1990? Se aplica art. 162 alin. (1) din legea nr.263/2010?
Lamuriri vechime
vasile88
Am lucrat ca profesor mai multi ani. La un moment dat am avut intrerupere in activitate: 1 luna de zile. Apoi m-am angajat cu jumatate de norma(timp ... (vezi toată discuția)