Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea problema (imi cer scuze dar nu pot sa scriu mai succint decat atat):
un fost angajat a fost incadrat ca maistru la o sectie. Pentru categoria de personal din cadrul sectiei, cu denumirea exacta a meseriei din cadrul ei, am decizie de CA emisa pe baza unei adrese MMPS cum ca beneficiaza de grupa a II-a de munca in procent de 100%. Despre maistru nu exista nicio mentiune la nivel de unitate.
Domnul maistru, fost angajat, reclama faptul ca trebuie sa-i eliberez adeverinta cu grupa de munca in procent de 100%. El este in posesia unei adeverinte emise in 2001 cu incadrarea in grupa a II-a de munca in procent de 75%.
Eu consider ca, neavand nicio decizie la nivel de unitate despre acordarea grupei de munca maistrului de la sectia respectiva, nu am cum sa-i eliberez adeverinta de grupa. Corect?
Multumesc.
Intr-adevar,daca nu exista nicio decizie la nivel de unitate nu aveti cum sa-i eliberati o alta adeverinta activitatea desfasurata in grupa a II-a cu procent 100%.
Maistrul respectiv este in posesia unei adeverinte emise, cum am spus anterior, in 2001 cu grupa a II-a in procent de 75%. Imi cere ca macar aceea sa o rescriu in formatul agreat la acest moment de Casa de Pensii. Eu am refuzat motivand ca nu am o baza legala nici macar pt cei 75% pentru a-i emite acea adeverinta cu semnatura mea.
Am procedat corect?
Multumesc.
Grupa a ii-a de munca
a&a
Va roog...imi poate explica cineva ce inseama :
1. \\"beneficiaza de incadrarea in grupa a II-a de munca daca a lucrat in conditii deosebite intre 70-100% din ... (vezi toată discuția)