avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta gr. II
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta gr. II

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea problema (imi cer scuze dar nu pot sa scriu mai succint decat atat):
un fost angajat a fost incadrat ca maistru la o sectie. Pentru categoria de personal din cadrul sectiei, cu denumirea exacta a meseriei din cadrul ei, am decizie de CA emisa pe baza unei adrese MMPS cum ca beneficiaza de grupa a II-a de munca in procent de 100%. Despre maistru nu exista nicio mentiune la nivel de unitate.
Domnul maistru, fost angajat, reclama faptul ca trebuie sa-i eliberez adeverinta cu grupa de munca in procent de 100%. El este in posesia unei adeverinte emise in 2001 cu incadrarea in grupa a II-a de munca in procent de 75%.
Eu consider ca, neavand nicio decizie la nivel de unitate despre acordarea grupei de munca maistrului de la sectia respectiva, nu am cum sa-i eliberez adeverinta de grupa. Corect?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: a&a , utilizator 14:32, 11 Septembrie 2014
Intr-adevar,daca nu exista nicio decizie la nivel de unitate nu aveti cum sa-i eliberati o alta adeverinta activitatea desfasurata in grupa a II-a cu procent 100%.
Va multumesc tare mult!

Maistrul respectiv este in posesia unei adeverinte emise, cum am spus anterior, in 2001 cu grupa a II-a in procent de 75%. Imi cere ca macar aceea sa o rescriu in formatul agreat la acest moment de Casa de Pensii. Eu am refuzat motivand ca nu am o baza legala nici macar pt cei 75% pentru a-i emite acea adeverinta cu semnatura mea.
Am procedat corect?
Multumesc.
Daca exista documente care sa ateste ca a lucrat in grupa a II-a ,75% ,atunci ii puteti emite o noua adeverinta in formatul agreat de Casa de pensii.
Din suflet va multumesc!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de munca a&a a&a Va roog...imi poate explica cineva ce inseama : 1. \\"beneficiaza de incadrarea in grupa a II-a de munca daca a lucrat in conditii deosebite intre 70-100% din ... (vezi toată discuția)
Grupa ii dan sabotnicu dan sabotnicu am lucrat la GRANITUL ca sef CTC -LABORATOR si sef sectie iar casa de pensie nu recunoaste ac.functii la gr.II (vezi toată discuția)
Pot solicita in instanta copia dosarului de pensie al altor persoane? tatarusu tatarusu Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta cu sfat pentru cazul meu. Am lucrat in grupa I de munca ca si conducator formatie de lucru in sectie(incadrat ca ... (vezi toată discuția)