avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate AlinB.

Activitate AlinB.

Răspuns la discuția Prescriptie executare silita
Prin urmare, odata inceputa executarea silita, ca si creditor am dreptul sa imi recuperez creanta indiferent cat timp va trece? Spre exemplu, debitorul nu are nici un venit si nici bunuri in proprietate timp de 7 ani. Pot cere executarea si dupa acest termen daca primul act de executare a fost introdus in termenul de prescriptie?
Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema.
In cazul unei executari silite, daca debitorul nu are bunuri personale si nici venituri pe care sa se puna poprire, in termen de 3 ani se prescrie executarea? Cu alte cuvinte, daca creditorul a inceput executarea silita dar nu a avut ce sa execute, iar dupa 3 ani debitorul dobandeste bunuri personale, se poate vorbi despre prescriptia executarii silite sau creditorul va avea dreptul de a executa bunurile debitorului si dupa trecerea acestui termen?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua!
As dori sa stiu care este procedura in cazul executarii silite a unui bilet la ordin avalizat. In situatia in care societatea comerciala nu are bunuri proprii, administratorul avalist va putea fi urmarit pentru bunurile personale concomitent cu executarea societatii comerciale sau dupa declararea falimentului acesteia?
Multumesc!