avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie executare silita

Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema.
In cazul unei executari silite, daca debitorul nu are bunuri personale si nici venituri pe care sa se puna poprire, in termen de 3 ani se prescrie executarea? Cu alte cuvinte, daca creditorul a inceput executarea silita dar nu a avut ce sa execute, iar dupa 3 ani debitorul dobandeste bunuri personale, se poate vorbi despre prescriptia executarii silite sau creditorul va avea dreptul de a executa bunurile debitorului si dupa trecerea acestui termen?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 15:18, 26 Februarie 2010
orice act incepator de executare intrerupe prescr ext.
Prin urmare, odata inceputa executarea silita, ca si creditor am dreptul sa imi recuperez creanta indiferent cat timp va trece? Spre exemplu, debitorul nu are nici un venit si nici bunuri in proprietate timp de 7 ani. Pot cere executarea si dupa acest termen daca primul act de executare a fost introdus in termenul de prescriptie?
dupa trecerea unui termen de la momentul constatarii insolvabilitatii, puteti relua executarea.
daca, insa, ati lasat sa treaca 3 ani de la acel moment, intervine prescriptia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)
Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Executare, prescriptie, intreruperea prescriptiei basic basic In 2010 am imprumutat cu bani o persoana fizica. Am facut un act notarial. In ianuarie 2013 am actionat in instanta persoana respectiva. Nu trecuse 3 ani. ... (vezi toată discuția)