avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA

Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik in cat timp daca nu au pe ce sa ma execute se prescrie ? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 17:12, 24 Martie 2011
nu ati fost executat silit, ci se incearca asta.
conditia sa se prescrie e ca acel creditor sa nu intreprinda nimic sa-si recupereze datoria. chiar daca momentan nu aveti bunuri sau venituri, creditorul, prin executor judecatoresc, va incerca periodic sa va execute, poate in timp dobanditi ceva bunuri.
doar daca acel creditor renunta in timp, datoria se prescrie
prescriptia executarii(dreptului), se face in 3 ani de la data cand debitorul avea posibilitatea inceperii sale; dar executarea se suspenda in 6 luni, prin neefectuarea nici unui act de executare;reluarea executarii se face in conditiile unei noi cererii cu plata taxelor corespunzatoare;daca sunteti insolvabil poate executorul incheia un referat in acest sens si...
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
nicusorilinca, utilizator
nicusor tata, fii mai explicit. Zi-i si cand se intrerupe prescriptia....suspendarea aia vezi ca se cheama perimare.. :). Ti se cam invart ideile in cap. Stii tu ceva :) dar nu explici cum trebuie :)
acum vad si eu ca m-am cam grabit cu raspunsul..dar in esenta nu cred ca am gresit-si altfel, cei ca dta nu ar mai avea "obiectul muncii"...:dance:
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
nicusorilinca, utilizator
EastAndrei a scris:

Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik in cat timp daca nu au pe ce sa ma execute se prescrie ? Va multumesc mult.


In primul rand, este instiintare sau somatie de plata?

daca e instiintare, e probabil instiintare de infiintare a popririi - poprirea nu se perima, de prescrie in 3 ani dreptul de a cere executarea silita. Termenul de 3 ani curge de la data ultimului act - de intrerupere a termenului de prescriptie.

Daca e somatie, e executare silita mobiliara sau imobiliara, se perima in 6 luni de la ultimul act de executare. Iar dreptul de a executa silit se prescrie in 3 ani de la data cand creditorul avea dreptul de a cere executarea silita. ( daca executarea silita e perimata termenul de prescriptie nu e intrerupt de actele de executare )
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters199098, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita individ individ Am fost executat silit incepind cu 19.01.2011 dar neavand nimic, si nici loc de munca ,nu sa oprit nimic, se poate vorbi de perimarea actului de ... (vezi toată discuția)
Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita - poprire conturi Tirlea Andrei Tirlea Andrei In urma unei hotarari definitive si irevocabile s-a stabilit ca datorez unui cetatean o suma de bani. S-a pus sechestru pe conturile personale iar creditorul a ... (vezi toată discuția)