anona1963 a scris:
Va Multumesc! Creditorul a apelat la un executor judecatoresc imediat dupa obtinerea hotararii judecatoresti, iar aceasta a incercat executarea, doar ca prin conturile debitorului a batut vantul de fiecare data. Asadar, creditorul a depus toate diligentele in ceea ce il priveste...nu stiu de cand se calculeaza termenul de prescriptie. Creditorul ar trebui sa apeleze la cate un executor judecatoresc odata la 3 ani pentru a genera un nou termen de prescriptie? Acesta din urma trebuie platit de fiecare data. Eu am studiat in facultate institutia prescriptiei, dar de aceasta situatie nu m-am lovit pana la discutia ce am avut-o ieri cu debitorul. Asadar, eu stiu ca dreptul de a cere executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dar din moment ce creditorul a apelat la un executor judecatoresc, dreptul acestuia din urma de a te executa este lovit si el de prescriptie?
Daca creditorul a staruit periodic nu s-a implinit termenul de prescriptie a executarii silite insa trebuie vazut la dosar ce s-a intamplat de fiecare data.
Este posibil sa se fi intrerupt de mai multe ori termenul de prescriptie a executarii silite si din acest motiv sa nu fi survenit sanctiunea prescriptiei.
Trebuie sa vedeti si daca a existat vreo perimare in vreunul din dosare.
Daca a exsitat vreo perimare trebuie vazut ce s-a intamplat dupa aceea si in ce termen.
Adica ar cam trebui sa vedeti toate dosarele de executare silita si sa aveti cate o delegatie pentru fiecare dosar de executare in parte deoarece fara delegatie nu puteti vedea dosarul.
Si este posibil sa se piarda cateva ore la studiul dosarelor plus drumul aferent de la un executor la altul.
De aceea va ziceam in prima postare ca daca executorul judecatoresc a inceput o noua executare silita exista cel putin o aparenta ca nu s-a implinit termenul de executare silita de 3 ani.
Insa, ca avocat, puteti gasi o chichita daca exista si sa faceti o contestatie la executare.