avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare

speta: o executare silita. Cerea de executare facuta in 2003, executorul obtine incuviintarea executarii. Face poprire pe conturile debitorului. Intervin niste schimbari administrative in cadrul activitatii creditorului. Pana in anul 2005 nu se mai intereseaza de dosarul de executare. Nu a facut cerere de staruinta din 6 in 6 luni ca sa nu se perime.
Din 2005 insa incepe sa faca staruinte din 6 in 6 luni pana in anul 2007, in prezent. Totusi in tot acest timp executorul nu a virat nicio suma creditorului din eventuala executare.
Ca sa fie perimata executorul nu trebuia sa trimita creditorului un inscris, sa refuze executarea, creditorul eventual sa faca o contestatie la execuatare? Executorul nu a facut asa ceva in tot acest timp.

Intrebare:
1. Tinand cont de perioada 2003 - 2005 cand creditorul nu a facut nicio cerere de staruinta sau vreun act de executare, creanta e perimata? (atentie, executorul nu a invocat nici pana astazi perimarea, din 2005 facandu-se staruinte, insa neraspunzand la nicuna).
2. Daca as face o contestatie la executare invocand ca executorul nu a efectuat niciun act de executare pana ain prezent, ce sanse as avea, tinand cont de perioada creditorului de tacere 2003-2004 dar si de tacerea executorului pana in 2007, prezent.
3. In prezent s-ar putea incepe o noua executare, renuntandu-se la cea veche?


Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 19:34, 11 Mai 2007
~ Conținut șters la cerere ~
cu tot respectul ALEX dar la mine nu e vorba de creante fiscale. :(
daca nu s-a prescris inca .... da poti solicita de la executor originalele titlurilor si sa pornesti o noua executare....tinand cont de faptul ca executorul si creditorul au cam avut culpa comuna...unul nu a facut celelalt nu l-a stresat..... cauta-l personal daca vezi ca nu da semne de viata.....mai are birou sau nu.....
dragalase alex, nu zau , de unde-i dedus ca ar fi vb de o creanta fiscala?
speta simpla: cererea de executare daca-i perimata e si prescrisa! creditorul trebuia sa aiba o atitudine mai activa in aceasta executare silita...faptul ca a facut doar cereri de staruinta ...e prea putin !
nu mai poti face o noua cerere de executare sil. pe acelasi titlu fiindca e prescris dreptul de a cere executarea silita.
doar daca ai ceva acte intreruptive pt. perimare...mai ai o sansa pe executarea deja inceputa!
1.gabriela, cum adica:daca e perimata e si prescrisa?Ipoteza- Daca de la obtinerea titlului executoriu in termenul celor 3 ani dupa care intervine prescriptia exctinctiva, executarea se perima, sa zicem dupa un an jumatate din cauza ca acel creditor nu a facut acte de staruinta, sau de executare, inseamna ca se prescrie si dreptul de a cere o alta executare? Deci daca suntem in interiorul termenului de 3 ani? Repet, e o ipoteza, nu e cazul descris mai sus!

2.deci chiar daca din 2003 pana in 2005 creditorul nu are acte intreruptive pt perimare, incepand sa le faca numai dupa 2005, dar tinand cont de faptul ca executorul a fost in culpa, tot acest timp pana in 2007, el netransmitand niciun raspuns la staruintele noastre, mai pot insista pt executare? Executorul cum se poate apara?

3.nu cumva executarea silita este prescrisa dupa scurgerea a 3 ani de la obtinerea titlui, deci nu prescriereadreptului de a cere executarea.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2007
dorinv, utilizator

Alte discuții în legătură

O parere? dorinv dorinv Revin din nou cu o rugaminte catre voi. Avem o sentinta civila din data de 28 octombrie 2002,privitoare la plata unor chirii, investita de catre instanta cu ... (vezi toată discuția)
Termenul executarii silite Krissia . Krissia . Daca in intervalul legal de 6 luni prevazut de codul de procedura civila ( nu mai stiu articolul ) nu s-a luat nici o masura pentru executarea silita si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Contesatatie la executare vas1955 vas1955 Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la ... (vezi toată discuția)