avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contesatatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contesatatie la executare

Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la sfarsitul anului 2011 in baza unui dosar de executare inregistrat chipurile in 2009 la executor. Instanta i-a pus in vedere sa faca dovada ca de la deschiderea dosarului in 2009 a mai facut si alte acte de executare sub sanctiunea suspendarii.
Cum nu aveau ce sa depuna cererea a fost suspendata cu recurs. Pentru a eluda recursul , stiind ca cererile de executare sunt incuviintate "ca la primarie" au mai cerut din nou dupa cateva zile incuviintarea executarii. Instanata a respins cererea ca nefondata , cu recurs. La recurs TMB a incuviintat executarea silita impimpotriva mea. Stiu sigur ca executorul la cererea si spaga creditorului vrea sa lungeasca termenul de trimitere al somatiei.

Itrebare :
Pot face contestatie la executare si opozitie (titlu executoriu BO) daca inca nu am primit somatia de la executor ?
In recursul pe care creditorul l-a facut am avut calitatea de intimat , dar nu m-am putut apara , instanta considerand ca si recursul e necontencios.
Oricum impotriva mea exista un dosar de executare si s-a incuviintat executarea silita, Legea spune ca impotriva executarii si a oricarui act de executare se poate face contestatie. Cererea de incuviintare a executarii e act de executare.
Cum e ?
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 16:11, 25 Februarie 2012
Ati fost prezent in recurs ?Cred ca dreptul de a cere executarea silita in baza unui titlul executoriu din 2006 este prescris.
Intr-adevar,a intervenit prescriptia dreptului material la actiune al creditorului.
Am fost prezent la recurs si chiar am invocat dreptul la sanse egale, din moment ce avocatul creditorului a putut vorbi. Instanta mi-a spus ca eu nu sunt parte in cauza, ca pentru mine e necontencioasa si ca numai creditorul poate vorbi. Mi-au spus ca am calea contestatiei la executare
da, cererea de incuviintare e necontencioasa, inclusiv recursul..prin urmare concluziile dvs ca "parte" nu puteau fi primite..
apoi, instanta de fond a gresit, prescriptia fiind o exceptie "privata" care nu putea fi invocata din oficiu...
apoi cursul prescriptiei putea fi suspendat/intrerupt...
apoi cererea din 2009 intrerupe..zic...chiar daca nu a fost solutionata, perimarea nu a fost constatata..
angajati avocat :)
Ca a fost intrerupt cursul prescriptiei sunt de acord , prin cererea facuta la executor in 2009. Dar putea fi si suspendat prin alte actiuni sau nu avand in vedere ca suspendarea cursului prescriptiei intervine atunci cand creditorul nu poate face acte de intrerupere ? Executarea cred eu e perimata oricum pentru ca de la cererea facuta la executor au trecut nu 6 luni ci aproape 3 ani pana au cerut incuviintarea executarii in acel dosar

Alte discuții în legătură

Executare silita.intrerupere ,suspendare curs prescriptie vas1955 vas1955 Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si o ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Intrerupere vs suspendare curs prescriptie executare silita vas1955 vas1955 Daca un creditor porneste o actiune pauliana susceptibila de suspendare a cursului prescriptiei executarii silite , dar in acelasi timp porneste si oexecutare ... (vezi toată discuția)