Un asa zis creditor a cerut incuviintarea executarii silite impotriva mea in baza unui titlu executoriu cu scadenta in 2006. Incuviintarea a fost ceruta la sfarsitul anului 2011 in baza unui dosar de executare inregistrat chipurile in 2009 la executor. Instanta i-a pus in vedere sa faca dovada ca de la deschiderea dosarului in 2009 a mai facut si alte acte de executare sub sanctiunea suspendarii.
Cum nu aveau ce sa depuna cererea a fost suspendata cu recurs. Pentru a eluda recursul , stiind ca cererile de executare sunt incuviintate "ca la primarie" au mai cerut din nou dupa cateva zile incuviintarea executarii. Instanata a respins cererea ca nefondata , cu recurs. La recurs TMB a incuviintat executarea silita impimpotriva mea. Stiu sigur ca executorul la cererea si spaga creditorului vrea sa lungeasca termenul de trimitere al somatiei.
Itrebare :
Pot face contestatie la executare si opozitie (titlu executoriu BO) daca inca nu am primit somatia de la executor ?
In recursul pe care creditorul l-a facut am avut calitatea de intimat , dar nu m-am putut apara , instanta considerand ca si recursul e necontencios.
Oricum impotriva mea exista un dosar de executare si s-a incuviintat executarea silita, Legea spune ca impotriva executarii si a oricarui act de executare se poate face contestatie. Cererea de incuviintare a executarii e act de executare.
Cum e ?
da...un curs al prescriptiei intrerupt genereaza un nou termen
apoi NOUL curs putea fi suspendat/intrerupt
nu poti intrerupe un curs suspendat..sau poti oprind suspendarea