Revin...
Va rog sa ma lamuriti: nu mai pot face nimic? La ce sa ma astept in continuare?
Pot da in judecata CNADNR pentru daune, in conditiile in care sustin cele de mai sus si nu sunt de acord cu plata, fie ea voluntara sau in urma executarii silite?
Ma puteti ajuta cu detalii despre cererea de iesire din indiviziune?
Cum se taxeaza? Doi dintre frati pot depunere cerere comuna? Daca da, costurile sunt aceleasi, sau se inmultesc cu 2? Care este procedura? Ma puteti ajuta cu un model de cerere?
Orice informatii sau detalii sunt binevenite.
Cum sa aiba dovada, daca nu am primit nimic? Nu am probleme cu corespondenta, intotdeauna am primit ce era de primit.
Mi se pare in neregula sa accept situatia, in conditiile date...
Mergand pe principiul asta, oricine poate fi acuzat si oricui i se poate spune ca a fost instiintat, fara sa fie adevarat, astfel incat sa fie bun de plata! Daca as fi primit vreo instiintare, reactionam, ca si in speta cealalta, nu aveam de ce sa nu o fac, nefiind vinovata.
Nu mai pot face nimic? In cazul asta, ce urmeaza? Nu am mai fost intr-o astfel de situatie, nu cunosc procedura.
Cineva mi-a sugerat ca s-ar putea face un act de mana, intre frati, in care acestia sa mentioneze ca au convenit asupra cedarii / primirii partilor celorlalti (eventual ale mamei) in favoarea unuia dintre ei.
Ar avea valoare un astfel de inscris? Poate fi atacat / contestat / anulat ulterior?
Revin cu rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la intrebarile:
Mai pot formula contestatie, daca a trecut termenul mentionat in instiintare? In ce conditii? Care este procedura? Unde trebuie sa o depun? Orice alte detalii imi sunt de mare folos. Deja a trecut ceva timp de la primirea instiintarii, si nu stiu daca mai pot face ceva, si daca da, ce anume.
Conform instiintarii de la executor, sumele de plata sunt urmatoarele:
28 euro (tariful de despagubire), plus 270, 48 lei (cheluieli de executare silita), plus 250 lei (amenda neachitata). Nu stiu daca la acestea se mai adauga ceva, in cazul in care se va proceda la executarea propriu zisa.
Multumesc pentru raspuns.
Asa cum am spus, nu imi permit sa angajez o persoana specializata.
Mai pot formula contestatie, daca a trecut termenul? In ce conditii? Care este procedura? Unde trebuie sa o depun? Orice alte detalii imi sunt de mare folos.
PS: Daca printre cititori este cineva care ma poate ajuta pro bono, ori este de acord sa fie platit ulterior procesului de judecata, din eventualele cheltuieli de judecata (nu stiu daca procedura permite, doar imi dau cu parerea), mi-ar fi de mare folos.
Daca fratii cedeaza partile lor, in acelasi timp cu mama, celui care locuieste acolo, se pot intelege (oficial) cu acesta pentru plata unei sume care, teoretic, ar acoperi si partea de mostenire din partea mamei, dupa decesul acesteia?
Daca mama nu vrea sa renunte la partea ei, cei doi frati nu se pot intelege cumva (oficial, cu acte) sa renunte in favoarea celui de-al treilea, atat la mostenirea din partea tatalui, cat si la orice alte pretentii, dupa decesul mamei? Ma refer la o ... sa-i zicem garantie ca, in cazul in care le achita o suma de bani, ei nu vor ridica pretentii dupa decesul mamei, astfel incat el sa primeasca toata partea mamei (cu acordul de acum al celorlalti doi frati)?
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta:
In anul 2012 am primit o instiintare ca in luna aprilie 2012 mi s-a aplicat o amenda pentru ca in noiembrie 2011, in jurul orei 21, am circulat fara rovinieta pe a2.
Intrucat in perioada respectiva nu am utilizat masina la care se facea referire, din cauza ca nu era functionala, am facut contestatie solicitand fotografia (am detaliat situatia si am explicat ca era imposibil ca masina sa fie surprinsa in trafic, ea nefiind folosita, am detaliat motivele) si am solicitat anularea procesului verbal.
Intrucat fapta ar fi avut loc pe raza localitatii Glina, dosarul trebuia judecat la Cornetu.
Primul termen s-a stabilit dupa aproximativ un an, au fost mai multe amanari, din cauze pentru care nu le cunosc, pentru ca am solicitat judecata in lipsa si nu m-am prezentat. Dupa cateva termene am primit citatie de la judecatoria “de domiciliu”, intrucat cei de la Cornetu au considerat ca este de competenta lor.
De acolo dosarul s-a mutat la Curtea de apel, intrucat nu s-a stabilit care judecatorie trebuie sa judece cauza.
In final, dosarul a revenit la Cornetu, unde s-a judecat si s-a dispus anularea procesului verbal.
Asta este partea “frumoasa” povestii. Urmeaza cea urata…
In iarna anului 2014 am primit somatie de la Impozite si taxe pentru plata unei amenzi de rovinieta. Nu am dat atentie detaliilor (toate datele mentionate m-au dus cu gandul la amenda pentru care am facut contestatie) dar, pentru ca lucram si nu am putut ajunge sa clarific situatia, am trimis pe cineva, cu copia confirmarii faptului ca exista proces pe rol pentru contestatia pe care am facut-o. De la Impozite si taxe i s-a spus ca nu e necesar sa lase niciun act acolo, si ca dupa ce primesc decizia definitiva, sa merg sa depun o copie.
Dupa cateva luni am primit o instiintare de la un executor judecatorec, in care mi se comunica faptul ca s-a incuviintat executarea silita pentru neplata unei amenzi. Am cautat hartiile pe care le aveam referitoare la amenda de care stiam, si nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca era vorba de o alta amenda, aplicata cu un an in urma (2010), fix in aceleasi conditii (in luna aprilie, pentru fapta din noiembrie, tot in jurul orei 21, in acelasi loc, pv intocmit de aceeasi persoana). Dar, spre deosebirea de cea pentru care am depus contestatie, pentru aceea nu am primit procesul verbal. Practic, pana in acel moment, eu am fost convinsa ca este vorba de o singura amenda, pentru ca nu am bagat de seama ca difereau anii…
Situatia in acest caz este similara cu cealalta, nici in perioada respectiva nu am utilizat masina (nu a avut asigurare si rca, a fost parcata in fata portii socrilor mei, nu avea cine altcineva sa umble cu ea, actele si cheile erau la mine, iar masina nu era functionala, exista martori).
Problema este ca au expirat toate termenele in care puteam face contestatie, plus ca, asa cum am spus, nu am primit procesul verbal.
Intrebare: Ce pot face, in situatia data, ca sa nu ajung la executare silita? In prezent masina este functionala, dar in folosinta unui alt membru al familiei. Pot folosi cumva intamplarea legata de amenda pentru care am obtinut anularea procesului verbal, ca si exemplu in favoarea mea, ca sa obtin anularea executarii silite? Mentionez ca nu am primit inca decizia definitiva, doar am vazut pe internet decizia, si a trecut termenul de contestare a ei. Ce alta varianta exista?
Ce pot sa fac? Unde trebuie sa ma adresez, ce pasi trebuie sa urmez, ce ma sfatuiti?
Mentionez ca in prezent nu am loc de munca, nu pot sub nicio forma sa platesc vreo suma, in ideea ca as putea-o recupera ulterior, si nici un avocat care sa ma ajute.
Va multumesc!
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta:
3 copii impreuna cu mama lor au mostenit un apartament, in urma decesului tatalui.
Unul din copii locuieste in apartament, ceilalti in apartamente proprii, iar mama impreuna cu parintii sai.
Intrebari:
1. Poate unul, sau ambii frati care nu locuiesc in apartament sa ii cedeze fratelui partile lor din apartamentul mostenit, gratuit sau contra unei sume? Daca da, ce se va intampla la decesul mamei, in cazul in care ea isi pastreaza cota din apartament? Cum se va face succesiunea?
2. Unul, sau ambii frati care nu locuiesc in apartament, pot ceda fratelui, gratuit sau contra unei sume, pe langa partile din mostenirea din partea tatalui, si viitoarele parti ce li s-ar cuveni dupa decesul mamei?
3. Ce acte se incheie, in cazurile de mai sus?
4. Ce tranzactii, respectiv acte, se pot face intre cei 4, astfel incat fratele care locuieste in apartament sa devina unic proprietar, in afara vanzarii de catre ceilalti frati si mama, a partilor lor, in timpul vietii mamei? Dar coproprietar, impreuna doar cu mama, fara sa se puna problema impartirii cu ceilalti 2 frati, dupa decesul acesteia?
Nu stiu cat de bine am reusit sa descriu ceea ce ma intereseaza. Situatia e putin incurcata, in mare se doreste ca cei doi frati sa renunte la partile lor in favoarea celui de-al 3lea, cu sau fara plata unei sume, astfel incat sa nu mai trebuiasca sa imparta din nou apartamentul dupa decesul mamei, altfel decat prin contracte de vanzare-cumparare de la frati si mama catre el. Daca este nevoie de precizari suplimentare, va rog sa le solicitati, astfel raspunsul sa fie cat mai complet.
Multumesc!