avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Anulare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Anulare executare silita

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta:
In anul 2012 am primit o instiintare ca in luna aprilie 2012 mi s-a aplicat o amenda pentru ca in noiembrie 2011, in jurul orei 21, am circulat fara rovinieta pe a2.
Intrucat in perioada respectiva nu am utilizat masina la care se facea referire, din cauza ca nu era functionala, am facut contestatie solicitand fotografia (am detaliat situatia si am explicat ca era imposibil ca masina sa fie surprinsa in trafic, ea nefiind folosita, am detaliat motivele) si am solicitat anularea procesului verbal.
Intrucat fapta ar fi avut loc pe raza localitatii Glina, dosarul trebuia judecat la Cornetu.
Primul termen s-a stabilit dupa aproximativ un an, au fost mai multe amanari, din cauze pentru care nu le cunosc, pentru ca am solicitat judecata in lipsa si nu m-am prezentat. Dupa cateva termene am primit citatie de la judecatoria “de domiciliu”, intrucat cei de la Cornetu au considerat ca este de competenta lor.
De acolo dosarul s-a mutat la Curtea de apel, intrucat nu s-a stabilit care judecatorie trebuie sa judece cauza.
In final, dosarul a revenit la Cornetu, unde s-a judecat si s-a dispus anularea procesului verbal.
Asta este partea “frumoasa” povestii. Urmeaza cea urata…

In iarna anului 2014 am primit somatie de la Impozite si taxe pentru plata unei amenzi de rovinieta. Nu am dat atentie detaliilor (toate datele mentionate m-au dus cu gandul la amenda pentru care am facut contestatie) dar, pentru ca lucram si nu am putut ajunge sa clarific situatia, am trimis pe cineva, cu copia confirmarii faptului ca exista proces pe rol pentru contestatia pe care am facut-o. De la Impozite si taxe i s-a spus ca nu e necesar sa lase niciun act acolo, si ca dupa ce primesc decizia definitiva, sa merg sa depun o copie.
Dupa cateva luni am primit o instiintare de la un executor judecatorec, in care mi se comunica faptul ca s-a incuviintat executarea silita pentru neplata unei amenzi. Am cautat hartiile pe care le aveam referitoare la amenda de care stiam, si nu mica mi-a fost mirarea sa constat ca era vorba de o alta amenda, aplicata cu un an in urma (2010), fix in aceleasi conditii (in luna aprilie, pentru fapta din noiembrie, tot in jurul orei 21, in acelasi loc, pv intocmit de aceeasi persoana). Dar, spre deosebirea de cea pentru care am depus contestatie, pentru aceea nu am primit procesul verbal. Practic, pana in acel moment, eu am fost convinsa ca este vorba de o singura amenda, pentru ca nu am bagat de seama ca difereau anii…
Situatia in acest caz este similara cu cealalta, nici in perioada respectiva nu am utilizat masina (nu a avut asigurare si rca, a fost parcata in fata portii socrilor mei, nu avea cine altcineva sa umble cu ea, actele si cheile erau la mine, iar masina nu era functionala, exista martori).
Problema este ca au expirat toate termenele in care puteam face contestatie, plus ca, asa cum am spus, nu am primit procesul verbal.

Intrebare: Ce pot face, in situatia data, ca sa nu ajung la executare silita? In prezent masina este functionala, dar in folosinta unui alt membru al familiei. Pot folosi cumva intamplarea legata de amenda pentru care am obtinut anularea procesului verbal, ca si exemplu in favoarea mea, ca sa obtin anularea executarii silite? Mentionez ca nu am primit inca decizia definitiva, doar am vazut pe internet decizia, si a trecut termenul de contestare a ei. Ce alta varianta exista?
Ce pot sa fac? Unde trebuie sa ma adresez, ce pasi trebuie sa urmez, ce ma sfatuiti?
Mentionez ca in prezent nu am loc de munca, nu pot sub nicio forma sa platesc vreo suma, in ideea ca as putea-o recupera ulterior, si nici un avocat care sa ma ajute.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ci-ci , utilizator 17:47, 28 Iulie 2014
Formulati contestatie la executare
Angajati persoana specializata,fiind speta complexa

Multumesc pentru raspuns.
Asa cum am spus, nu imi permit sa angajez o persoana specializata.
Mai pot formula contestatie, daca a trecut termenul? In ce conditii? Care este procedura? Unde trebuie sa o depun? Orice alte detalii imi sunt de mare folos.

PS: Daca printre cititori este cineva care ma poate ajuta pro bono, ori este de acord sa fie platit ulterior procesului de judecata, din eventualele cheltuieli de judecata (nu stiu daca procedura permite, doar imi dau cu parerea), mi-ar fi de mare folos.

Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
care e suma ce o aveti de plata ?
Conform instiintarii de la executor, sumele de plata sunt urmatoarele:
28 euro (tariful de despagubire), plus 270, 48 lei (cheluieli de executare silita), plus 250 lei (amenda neachitata). Nu stiu daca la acestea se mai adauga ceva, in cazul in care se va proceda la executarea propriu zisa.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
ci-ci, utilizator
Revin cu rugamintea de a ma ajuta cu raspunsul la intrebarile:
Mai pot formula contestatie, daca a trecut termenul mentionat in instiintare? In ce conditii? Care este procedura? Unde trebuie sa o depun? Orice alte detalii imi sunt de mare folos. Deja a trecut ceva timp de la primirea instiintarii, si nu stiu daca mai pot face ceva, si daca da, ce anume.

Alte discuții în legătură

Contestare p.v./ amenda ratc - e posibil? bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare: Vreau sa va intreb si eu daca este legala urmatoarea procedura. In anul 2011 am fost amendat de ... (vezi toată discuția)
Executare 3 amenzi lipsa roviniete aplicate in aceeasi zi bazna bazna Buna ziua. am o intrebare si anume. Am primit de la trinalul prahova o instiintare de executare silita pentru trei procese verbale de contraventie pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Am primit astazi o instiintare privind urmarirea silita impotriva mea. Pe scurt o amenda de rovinieta din 2012 primita in astazi 16.04.2015. Pe ... (vezi toată discuția)