avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare 3 amenzi lipsa roviniete aplicate in aceeasi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare 3 amenzi lipsa roviniete aplicate in aceeasi zi

Buna ziua. am o intrebare si anume.
Am primit de la trinalul prahova o instiintare de executare silita pentru trei procese verbale de contraventie pentru rovineta date in aceeasi zi in anul 2011. S-a judecat procesul si s-a dat castig de cauza firmei de executori.Mentionez ca eu nu am primit procesele verbale , nici comunicarea lor, nu sant trecute la primarie- taxe si impozite.
Ce pot face in cazul asta?Pot sa le repun pe rol chiar daca am numai seriile si numerele care sant trecute in executarea silita?Am fost la cndadnr din oras unde am domiciliul si mi s-a spus sa fac o cerere la cestrin Bucuresti pentru a mi se comunica procesele verbale. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 16:19, 2 Decembrie 2014
Stati o secunda ... ca nu e totul pierdut.
"S-a judecat procesul" ... nu cred ca e corect spus. Ceea ce ati gasit dvs este o incuviintare a executarii silite care nu s-a judecat, ci a fost dispusa de instanta.
Cele 3 amenzi sunt pt acelasi autovehicul ?
La cat timp dupa acest eveniment ati achizitionat o rovinieta valabila pt acelasi autoturism ?
Apelul facut de firma executoare a fost respins la Buzau si aprobat la Curtea de Apel PLOIESTI. Mentionez ca eu nu am stiut nimic de aceste procese verbale nu mi-au fost trimise odata cu actele de executare silita. Ce am putut afla ca doua procese verbale sint pe Ploiesti loc Romanesti si unul pe Buzau loc Maracineni

Rovinieta am la o luna dupa data incheierii acelor procese verbale.Da cele trei amenzi sant ptr acelasi autovehicul.Se poate repune pe rol sau se poate face contestatie la executarea silita?Multumesc
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
bazna, utilizator
De ce spuneti APEL ? Apelul este prima cale de atac dupa judecarea in prima cauza. Ati fost citat vreodata la acest asa-zis proces ?
Dupa cum am scris mai devreme, dvs probabil ati gasit incuviintarea executarii silite.
Nu aveti ce repune pe rol (incuviintarea este definitiva), insa puteti face contestatie la executare prin care sa aratati instantei buna dvs credinta (faptul ca la scurt timp ati achizitionat rovinieta) precum si faptul ca incepand cu iulie 2012 tocmai pentru a pre-intampina cazuri similare cu cel descris de dvs circularea fara rovinieta este contraventie continua.
comunicarea proceselor verbale precum si dovezile care insotesc aceste procese verbale nu mi s-au trimis niciodata asa ca vreau s-ai dau in judecata si sa scot un cartificat de grefa care sa tina pe loc executarea silita . Eu nici macar nu stiu unde si pe ce rute sau facut aceste procese verbale ca la fisc nu se afla inregistrate ,ale figureaza cu data in care au fost incheiate 06.07.2011.Nu am fost citat la nici un proces.Aici figureaza ca primul proces a fost in data de 08.07.2014 dupa aceasta data a fost facut apelul de catre Biroul executorului judecatoresc

Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
bazna, utilizator
Folositi prevederile art. 25 OUG 2/2001 :
Aplicarea sancţiunilor contravenţionale

(1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.

(2) Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult o lună de la data aplicării acesteia.

(3) În situaţia în care contravenientul a fost sancţionat cu amendă, precum şi dacă a fost obligat la despăgubiri, o dată cu procesul-verbal, acestuia i se va comunica şi înştiinţarea de plată. În înştiinţarea de plată se va face menţiunea cu privire la obligativitatea achitării amenzii la instituţiile abilitate să o încaseze, potrivit legislaţiei în vigoare şi, după caz, a despăgubirii, în termen de 15 zile de la comunicare, în caz contrar urmând să se procedeze la executarea silită.


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita amenda rovinieta Krisstyn Krisstyn Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii: Am primit in data de 14.04.2014 o instiintare de executare silita pentru neplata unei amenzi de ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt amenda rovinieta costin-elena costin-elena Buna seara, in 18.10.2010 am fost surprins de o camera pe a2 fara rovinieta valabila,p.v de constatare a contraventiei este datat in 30.03.2011,iar luna ... (vezi toată discuția)